Skip to main content

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

11 απλές συμπεριφορές που εκπέμπουν δυναμισμό και αυτοπεποίθηση

Μικρές αλλαγές που κάνουν τη διαφορά όταν χρειάζεστε τόνωση του εαυτού σας



Μερικές φορές χρειάζεται να παιδευτείτε για να πετύχετε αυτό που θέλετε, σωστά; Δεν είναι πάντα εύκολο να φανείτε τόσο δυνατές και γεμάτες αυτοπεποίθηση, ειδικά αν περνάτε μια αγχωτική κατάσταση. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι τόσο σημαντικό για να εμφανίσετε αυτές τις ιδιότητες, όπως κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά ή σε ένα πρώτο ραντεβού. Εδώ είναι 11 μικροσκοπικές συμπεριφορές που κάνουν αμέσως μια γυναίκα να φαίνεται δυνατή και με αυτοπεποίθηση – είναι πραγματικά εύκολο να τις υιοθετήσετε!

Κάνοντας οπτική επαφή

Είναι τόσο απλό αλλά αληθινό: η επαφή με τα μάτια με το άτομο με το οποίο συνομιλείτε, του λέει ότι είστε ισχυρές και δεν θα υποχωρήσετε. Κοιτάτε στα μάτια τους, το παράθυρο της ψυχής τους, χωρίς να τσιμπήσετε ή να στριφογυρίσετε τα μάτια σας αλλού στο δωμάτιο. Αν δυσκολεύεστε να κάνετε οπτική επαφή, φανταστείτε ένα ανεστραμμένο τρίγωνο που συνδέει τα μάτια και το στόμα τους. Κοιτάξτε διάφορα σημεία του τριγώνου κάθε λίγα δευτερόλεπτα.

Έχοντας μια ισχυρή στάση

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να φαίνεστε πιο δυνατές και σίγουρες είναι να ελέγξετε τη στάση σας! Αν σκύβετε, λέτε στον κόσμο ότι δεν είστε σίγουρες για τον εαυτό σας ή ότι κουβαλάτε το βάρος του κόσμου στους ώμους σας. Σταθείτε όρθια με τους ώμους σας προς τα πίσω και το κεφάλι σας γερμένο προς τα πάνω. Αυτό σημαίνει ότι είστε σίγουρες για τον εαυτό σας και γνωρίζετε την αξία σας.

Χρησιμοποιώντας μια σταθερή χειραψία

Εάν πρέπει να σφίξετε το χέρι κάποιου, βεβαιωθείτε ότι δεν του κάνετε μια απαλή χειραψία! Θέλετε η χειραψία σας να είναι σταθερή αντί να χαλαρώνει, αλλά μην σφίγγετε πολύ δυνατά – δεν θέλετε να εκπέμπετε αγχώδεις δονήσεις. Α, και δεν βλάπτει να είναι όμορφα ενυδατωμένα τα άκρα σας πριν έρθετε σε επαφή, εντάξει;

Αποδοχή φιλοφρονήσεων

Το να μπορείτε να λαμβάνετε και να δέχεστε φιλοφρονήσεις με χάρη είναι σημάδι δύναμης και αυτοπεποίθησης. Αντί να απορρίψετε το κομπλιμέντο, που σας κάνει να φαίνεστε αβέβαιες για τον εαυτό σας, πείτε «ευχαριστώ». Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε αν πραγματικά δεν σας αρέσει να είστε στο επίκεντρο της προσοχής, αλλά θα σας αποτρέψει από το να φαίνεστε αγενής ή ανασφαλής.

Γιορτάζοντας τους άλλους ανθρώπους αντί να ανταγωνίζεστε μαζί τους

Μια γυναίκα με σιγουριά για τον εαυτό της δεν θα βιώσει μια ταλάντευση αν κάποιος στον κύκλο ή στο χώρο εργασίας της πετύχει. Θα είναι εκεί για να γιορτάσει με το άτομο και να του δώσει τα εύσημα για μια καλή δουλειά, αντί να δείχνει ζήλια ή δυσαρέσκεια που εκπέμπει ανασφάλεια. Θυμηθείτε πόσο ωραία νιώθετε όταν οι άνθρωποι σας χτυπούν τρυφερά στην πλάτη και σας λένε ότι είστε υπέροχες – τώρα κάντε το για άλλους.

Ζητώντας βοήθεια

Αντί να προσπαθείτε να μεταφέρετε όλο το άγχος και το βάρος σας μόνοι σας, μην αντισταθείτε στο να ζητήσετε βοήθεια. Αν και μπορεί να νομίζετε ότι δείχνετε αδυναμία κάνοντας αυτό, στην πραγματικότητα δείχνετε στον κόσμο ότι είστε σίγουρες για τον εαυτό σας για να ξέρετε τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε. Θυμηθείτε, κανείς δεν μπορεί να κάνει τα πάντα μόνος του όλη την ώρα. Αυτή η στάση απλώς τους εξασφαλίζει την αποτυχία.

Προγραμματισμός αυτοφροντίδας

Γνωρίζετε τον εαυτό σας και τι χρειάζεστε, και αν είστε δυνατές και σίγουρες μέσα σας, θα φροντίσετε τον εαυτό σας. Γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να βοηθήσετε τους άλλους ή να ολοκληρώσετε τη δουλειά σωστά, εάν δεν είστε στον σωστό χώρο ή εάν παραμελείτε την υγεία σας. Επομένως, φροντίστε τον εαυτό σας για να διατηρήσετε τις μπαταρίες σας φορτισμένες. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα μάθημα γιόγκα, να πάτε για τρέξιμο ή να πάρετε έναν υπνάκο εάν πιέζετε τον εαυτό σας πολύ σκληρά.

Λέγοντας το δικό σας μάντρα ή ενδυναμωτικές φράσεις

Η αυτοπεποίθηση είναι μια εσωτερική δουλειά. Ξεκινήστε τη μέρα σας με μερικά μάντρα μπροστά στον καθρέφτη, ώστε να μπείτε στη σωστή νοοτροπία και να καλλιεργήσετε λίγη αισιοδοξία. Πείτε στον εαυτό σας ότι είστε δυνατές και γεμάτοι αυτοπεποίθηση και αυτό θα σας κρατήσει όλη την ημέρα. Αν δεν πιστεύετε στον εαυτό σας, πώς μπορείτε να περιμένετε από τους άλλους να σας εμπιστεύονται;

Επιβράδυνση της ομιλίας σας

Εάν δεν νιώθετε αυτοπεποίθηση, είναι εύκολο η ομιλία σας να γίνει πιο γρήγορη, κάτι που δείχνει στους ανθρώπους ότι αισθάνεστε νευρικές ή ανήσυχες. Έτσι, ένα εύκολο κόλπο που μπορείτε να υιοθετήσετε για να εκπέμψετε σιγουριά είναι να επιβραδύνετε την ομιλία σας. Αναγκάστε τον εαυτό σας να μιλήσει ήρεμα και χαμηλώστε λίγο τη φωνή σας, ώστε να μην είναι πολύ ψηλά. Αυτή η άσκηση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διατυπώσετε καλύτερα αυτό που θέλετε να πείτε.

Ντυθείτε για να εντυπωσιάσετε

Όταν νιώθετε ότι φαίνεστε ωραία, είναι λίγο πιο εύκολο να αναδεικνύετε τον εαυτό σας με αυτοπεποίθηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοράτε ακριβά ρούχα, αλλά σημαίνει ότι πρέπει να φοράτε ρούχα που σας δίνουν μια άμεση τόνωση της αυτοπεποίθησης. Για να κάνετε την καλύτερη εντύπωση, βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα σας εφαρμόζουν καλά, δεν έχουν κλωστές ή τρύπες και ότι δεν λείπουν κουμπιά.

Ελέγχοντας τις αρνητικές σκέψεις

Μπορεί να χτυπήσει την αυτοπεποίθησή σας να επιτρέψετε στις αρνητικές σκέψεις να κάνουν κύκλους γύρω από το μυαλό σας. Προκαλέστε τις σκέψεις καθώς έρχονται και προσπαθήστε να πείτε στον εαυτό σας θετικά πράγματα. Έτσι, αντί να πείτε, «Φοβάμαι γιατί δεν το έχω ξανακάνει», πείτε, «Είναι μια περιπέτεια!» Ή, αντί να πείτε, «Δεν έχω τους πόρους για να πετύχω αυτόν τον στόχο», πείτε, «Θα το κάνω να λειτουργήσει με όποιον τρόπο μπορώ».

Διαβάστε επίσης

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Οι πιο χρήσιμες φράσεις που μπορούν να αποκλιμακώσουν μια διαφωνία

Το να διαφωνείτε είναι δείγμα υγείας, δείτε πώς να το κάνετε πιο αποτελεσματικά

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να επανεφεύρετε τον εαυτό σας κάνοντας restart

Ασυνήθιστοι τρόποι για να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας σε οποιαδήποτε ηλικία

Προτεινόμενα

CELEBS

Αλέξης Κούγιας: Η δικαστική διαμάχη με την Εύη Βατίδου και οι εξηγήσεις στα παιδιά του

«Έδωσε το 25% σε δικηγόρους για να πάρουν την περιουσία των παιδιών»

FASHION RADAR

Lingerie Dress: Το φόρεμα που λατρεύουν οι Γαλλίδες

Ύφασμα απαλό σαν μετάξι και γραμμή που κολακεύει το σώμα