Skip to main content

SINGLES

5 λόγοι για τους οποίους είσαι αναβλητική

Άλλαξε το ΤΩΡΑ!



Σύμφωνα με πρόσφατες μετρήσεις το 1/5 των ενηλίκων τείνει να αναβάλει σε καθημερινή βάση τις υποχρεώσεις του, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει αυξημένο άγχος, μειωμένες επιδόσεις στα επαγγελματικά του, τύψεις και αρνητικές επιδράσεις στην ψυχική και σωματική του υγεία. Η αναβλητικότητα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι μια αυτοαναιρούμενη συμπεριφορά, που χαρακτηρίζεται από βραχυπρόθεσμα οφέλη αλλά και μακροπρόθεσμα προβλήματα.  

Γιατί, όμως, πολλοί από εμάς έχουμε την τάση να αναβάλουμε για αύριο όσο μπορούμε να κάνουμε σήμερα; Σύμφωνα με τους ειδικούς οι βασικοί λόγοι που οδηγούν ένα άτομο σε αυτή την επιλογή είναι οι εξής:

1. Χαμηλή αυτοεκτίμηση. Οι άνθρωποι που δεν έχουν καλή σχέση με τον εαυτό τους, τείνουν να αισθάνονται περισσότερο άγχος κάθε φορά που έχουν μια υποχρέωση ή πρέπει να ολοκληρώσουν μια εργασία, με αποτέλεσμα να αναβάλουν τις υποχρεώσεις τους.

2. Λάθος πρότυπα. Πρόσωπα τα οποία θεωρείς σημαντικά στη ζωή σου σε έμαθαν να είσαι αναβλητική. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μάθεις από τα λάθη σου και να προσπαθήσεις να έχεις κοντά σου περισσότερα άτομα που θα έχουν θετική επίδραση στην καθημερινότητα σου.

3. Φόβος αποτυχίας. Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να αναβάλουν τις υποχρεώσεις τους γιατί φοβούνται ότι δεν θα είναι αποτελεσματικοί. Η αλήθεια όμως παραμένει μία: αν δεν προσπαθήσεις, δεν θα καταφέρεις ποτέ τίποτα.

4. Έλλειψη χρόνου. Οι περισσότεροι αναβάλουμε κάτι επειδή πιστεύουμε ότι δεν έχουμε αρκετό χρόνο. Καλό, όμως, είναι να προγραμματίζεις τις υποχρεώσεις σου έτσι ώστε να προλάβεις να κάνεις όλα όσα πρέπει.

5. Τελειομανία. Περιμένεις μονίμως την κατάλληλη στιγμή για να ασχοληθείς με μια υποχρέωση. Κι όμως, πολλές φορές δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή και δεν χρειάζεται να γίνονται όλα στην εντέλεια. 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

CELEBS

Πέθανε διάσημη TikToker – Ήταν μόλις 29 ετών

Ήταν πρωταγωνίστρια στη σειρά Club Rat

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

CELEBS

Στέφανος Κορκολής: «Δεν ξεπέρασα τον καρκίνο, ακόμα έχω κι ακόμα το παλεύω»

Όσα αποκάλυψε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης σε νέα του συνέντευξη