Skip to main content

SINGLES

Αυτός είναι ένας (επιπλέον) λόγος για να σηκωθείς από την καρέκλα σου ΤΩΡΑ

Νέα έρευνα αποκαλύπτει. 



Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η καθιστική ζωή επηρεάζει σημαντικά τα επίπεδα άγχους που εκδηλώνει ένας  άνθρωπος. H επικεφαλής Megan Teychenne αποκάλυψε ότι «ο αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης άγχους συνδέεται με τις πολλές ώρες που περνάμε σε μια καρέκλα». Ευτυχώς, σύμφωνα με την ειδικό, υπάρχουν πολλοί εύκολοι τρόποι για να μειώσουμε τον χρόνο που περνάμε σε μια καρέκλα ή στον καναπέ.

Pixel

Η μελέτη που βασίστηκε σε 9 έρευνες, 7 σε ενήλικες και 2 σε παιδιά, έδειξε μεγάλη συσχέτιση ανάμεσα στην καθιστική και το άγχος κι ενώ δεν είναι ακόμα σαφές γιατί ακριβώς αυτά τα δύο σχετίζονται, οι ειδικοί συμφωνούν ότι η καθιστική ζωή συνδέεται με επιπλέον ψυχικά προβλήματα όπως η κατάθλιψη, η κοινωνική απομόνωση αλλά και η αϋπνία, που επίσης αυξάνουν τα επίπεδα του άγχους.

Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να μειώσουμε τον χρόνο που περνάμε στην καρέκλα του γραφείου μας; Σύμφωνα με την Teychenne «εάν δουλεύουμε σε ένα γραφείο, μπορούμε κάθε μία ώρα να σηκωνόμαστε για να πάρουμε ένα ποτήρι νερό ή αντί να στείλουμε email σε ένα συνάδελφο να περπατάμε μέχρι το γραφείο του για να του μιλήσουμε».

Pixel

Όσον αφορά στις ώρες που είμαστε σπίτι και χαλαρώνουμε στον καναπέ, η Teychenne προτείνει να σηκωνόμαστε «την ώρα των διαφημίσεων και να κινούμαστε ή αν διαβάζουμε ένα βιβλίο να σηκωνόμαστε και να κάνουμε stretching στο τέλος κάθε κεφαλαίου».

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Γιατί οι άντρες διστάζουν να ξεκινήσουν μια σχέση

Μερικοί πιθανοί λόγοι που καλό είναι να τους έχεις υπόψη

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

Προτεινόμενα

CELEBS

Vivienne Jolie - Pitt: Η πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση πλάι στη μητέρα της

Η μικρή έχει αναλάβει χρέη συμπαραγωγού

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Το σωστό timing: σύμπτωση ή καλός συγχρονισμός;

Πώς να διαβάζεις τα μηνύματα που σου στέλνει το σύμπαν!