Skip to main content

SINGLES

Πες μας τι δουλειά κάνεις, να σου πούμε τι μουσική ΠΡΕΠΕΙ να ακους

...για να αυξήσεις τις επιδόσεις σου!



Σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα από τη Μεγάλη Βρετανία, οι μουσικές μας επιλογές στο γραφείο μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις εργασιακές μας επιδόσεις. 

Pixel
Pixel

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μουσική γενικώς βελτιώνει τις επιδόσεις ως προς την ταχύτητα και την ακρίβεια εκτέλεσης συγκεκριμένων εργασιών, όπως η καταχώριση δεδομένων, η επιμέλεια και διόρθωση αλλά και η επίλυση προβλημάτων.

Στα πλαίσια πειράματος που πραγματοποιήθηκε σε χώρο γραφείου, το 88% των συμμετεχόντων φάνηκε να αποδίδει καλύτερα όταν εργαζόταν με μουσική υπόκρουση. Επίσης, ποσοστό 81% των συμμετεχόντων μπορούσαν να ολοκληρώσουν ταχύτερα τις εργασιακές τους υποχρεώσεις.

Σε δεύτερο στάδιο, το συγκεκριμένο είδος μουσικής που θα επιλέξουμε ενώ εργαζόμαστε επηρεάζει τις επιδόσεις μας, ανάλογα με τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε.

Για παράδειγμα, εάν κάνουμε καταχώριση φορολογικών ή λογιστικών στοιχείων, είναι καλύτερο να ακούμε κλασική μουσική, καθώς ενισχύει τις δεξιότητές μας στα Μαθηματικά.

Από την άλλη, η ρυθμική ποπ μουσική είναι ιδανική για να πετύχουμε καλύτερους χρόνους. Το 58% των συμμετεχόντων φάνηκε να αποδίδει καλύτερα σε καθήκοντα που αφορούσαν στην καταχώριση δεδομένων ακούγοντας ποπ μουσική.

Για εργασίες επιμέλειας και διόρθωσης, οι ειδικοί συνιστούν τη χορευτική μουσική. Οι συμμετέχοντες εργάζονταν κατά 20% ταχύτερα όταν άκουγαν αυτή τη μουσική. Η χορευτική μουσική φάνηκε, επίσης, να ενισχύει την ικανότητα εντοπισμού σφαλμάτων, όπως για παράδειγμα τα ορθογραφικά λάθη.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Γιατί οι άντρες διστάζουν να ξεκινήσουν μια σχέση

Μερικοί πιθανοί λόγοι που καλό είναι να τους έχεις υπόψη

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 10 Μαΐου

Εάν θέλετε πραγματικά να εξαφανιστεί το άγχος, πιστέψτε στον εαυτό σας

BLOGS

“Hind’s Hall”: Ο Macklemore παρουσιάζει ένα κομμάτι για τη στήριξη του παλαιστινιακού λαού

Το κομμάτι πήρε τον τίτλο του από ένα κατειλημμένο κτίριο του Columbia University που τιμά ένα εξάχρονο κορίτσι που έχασε τη ζωή του στον πόλεμο - όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees  

SEX

Ερωτογενείς ζώνες αντρών

Τα πιο ευαίσθητα σημεία για να φιλήσεις έναν άντρα