Skip to main content

SINGLES

3 τρόποι να καταπολεμήσεις την μελαγχολία των γιορτών

It's the Christmas Blues...



Όλες οι έρευνες συμφωνούν: Τα ποσοστά των ανθρώπων που περνάνε μία μικρή περίοδο «κατάθλιψης» την περίοδο των γιορτών είναι εντυπωσιακά υψηλά.

Pixel
Pixel

Ίσως να αναρωτιέσαι ΚΑΙ εσύ γιατί συμβαίνει αυτό. Πιο σημαντικό όμως από το να βρεις τους λόγους είναι να βρεις τους τρόπους. Αυτούς που θα σε βοηθήσουν να μην αφήσεις την μελαγχολία των Χριστουγέννων να σε πάρει...από κάτω.

1. Τα περασμένα. Ο Δεκέμβριος, όπως και ο Ιανουάριος μοιάζουν να φέρνουν στην επιφάνεια όλο το συναισθηματικό φορτίο που μπορεί να κρύβουμε με μαεστρία όλο τον χρόνο μέσα μας. Ο πόνος των απωλειών φαίνεται να χτυπάει ιδιαίτερα ηχηρά την πόρτα των περισσότερων τις ημέρες των γιορτών. Τα Χριστούγεννα θεωρούνται από όλους εποχή όπου η οικογένεια συγκεντρώνεται και μοιράζεται χαρά και χαμόγελο. Όσοι, λοιπόν, έχουν υποστεί απώλειες για παράδειγμα έναν χωρισμό ή τον θάνατο κάποιου αγαπημένου προσώπου, είναι πιο πιθανό να περάσει δύσκολα αυτές τις μέρες. Προσπάθησε λοιπόν να αγκαλιάσεις σφιχτά όλα τα νέα, πολύτιμα δεδομένα της ζωής σου και να κρατήσεις κοντά σου τους αγαπημένους σου ανθρώπους. 

2. Μνήμες από το παρελθόν. Τα Χριστούγεννα πυροδοτούν το ξύπνημα των αναμνήσεων μας. Το άκουσμα των παιδιών που λένε τα κάλαντα, η μυρωδιά από τα σπιτικά γλυκιά, τα στολίδια πάνω στα δέντρα, τα φωτισμένα μπαλκόνια, όλα φέρνουν στο νου μας μνήμες που ενδεχομένων να μας πληγώνουν. Αν ανήκεις σε εκείνους που έχουν άσχημα πράγματα να θυμούνται από το παρελθόν, δες το ξεκίνημα της νέας χρονιάς ως αυτό ακριβώς που είναι: μία νέα αρχή, καλύτερη και δημιουργικότερη από όλα τα περασμένα.

3. Χείρα βοηθείας. Ακόμα κι αν αισθάνεσαι την ανάγκη να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον, στάσου στο ύψος των περιστάσεων και γίνε εσύ αυτή που προσφέρει στους άλλους ένα χέρι βοηθείας. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορούμε εύκολα να μεταμορφώσουμε τον προσωπικό μας πόνο σε θετική εμπειρία, απλώς βοηθώντας τους γύρω μας. Βοηθώντας τους άλλους, πολύ συχνά νιώθουμε ότι βοηθάμε τον ίδιο μας τον εαυτό.  

 

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Γιατί οι άντρες διστάζουν να ξεκινήσουν μια σχέση

Μερικοί πιθανοί λόγοι που καλό είναι να τους έχεις υπόψη

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

Προτεινόμενα

CELEBS

Χριστίνα Χειλά Φαμέλη: Διακοπές στην Πράγα με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι πέρασε εκεί τις πασχαλινές του διακοπές

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

 O Bono γίνεται 64 και με τη μουσική και τη ζωή του προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο

«Η μουσική συμπληρώνει τις λέξεις όταν οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι να πουν» Bono

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 10 Μαΐου

Εάν θέλετε πραγματικά να εξαφανιστεί το άγχος, πιστέψτε στον εαυτό σας