Ναι, είμαι ναρκισσιστής!

Πιστεύεις ότι κάποιος είναι ναρκισσιστής; Δεν έχεις παρά να τον ρωτήσεις άμεσα.

Γεωργία Κοντού

Αν αναρωτιέσαι κατά πόσον ένας συνάδελφος, φίλος ή συγγενής σου είναι ναρκισσιστής, αρκεί να τον ρωτήσεις, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. "Οι ναρκισσιστές δεν φοβούνται να σου πουν ότι είναι ναρκισσιστές. Δεν νιώθουν καθόλου άσχημα γι' αυτό", υποστηρίζει ο Μπραντ Μπούσμαν, καθηγητής Ψυχολογίας και Επικοινωνίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο και ένας από τους επικεφαλής της.

Οι ειδικοί ζήτησαν από τους εθελοντές να απαντήσουν σε ποιον βαθμό τους εκφράζουν δηλώσεις τύπου "Θέλω να είμαι το επίκεντρο της προσοχής". Όπως διαπίστωσαν, όσοι είχαν απαντήσει θετικά στη δήλωση "Είμαι ναρκισσιστής", συνολικά συγκέντρωναν περισσότερα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σε μια ναρκισσιστική προσωπικότητα.

Οι ναρκισσιστές τείνουν να έχουν παραφουσκωμένο "εγώ", ροπή προς την επιδειξιομανία, αίσθηση ανωτερότητας και μειωμένη ικανότητα να μπαίνουν στη θέση του άλλου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, φαίνεται να είναι υψηλότερο το ποσοστό των ναρκισσιστών στις δυτικές χώρες, καθώς και σε όσους έχουν γεννηθεί ανάμεσα στις δεκαετίες του '80 και του '00.

Πηγή: HuffingtonPost.com

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares