5 "κακές συνήθειες" που σου κάνουν καλό

Αν δεν μπορείς να τις αποφύγεις, χαλάρωσε και απόλαυσε τα οφέλη τους (ναι, έχουν και τέτοια).

Γεωργία Κοντού

1. Η κακιά συνήθεια: Είσαι ανοργάνωτη

Η καλή πλευρά: Η έλλειψη οργάνωσης ευνοεί τη δημιουργικότητα. H δικαιολογία που χρησιμοποιούν οι ανοργάνωτοι άνθρωποι ίσως έχει μια δόση αλήθειας. Σύμφωνα με ένα πείραμα του Πανεπιστημίου Νορθγουέστερν, οι εθελοντές που κλήθηκαν να λύσουν γρίφους, τα κατάφεραν γρηγορότερα μέσα σε ένα ασυμμάζευτο δωμάτιο παρά σε έναν άψογα τακτοποιημένο χώρο. Σε κάθε περίπτωση, κράτα οργανωμένους τους λογαριασμούς και τα έγγραφα που έχουν να κάνουν με δημόσιες υπηρεσίες...

2. Η κακιά συνήθεια: "Κολλάς" με "χαριτωμένα" βιντεάκια 

Η καλή πλευρά: Η παρακολούθηση βίντεο με χαριτωμένα ζωάκια και παιδάκια ευνοεί την παραγωγικότητα. Όσο αντιπαραγωγική κι αν φαίνεται αυτή η αρκετά δημοφιλής συνήθεια, σύμφωνα με έρευνες βοηθάει τον εγκέφαλό να συγκεντρωθεί και να είναι πιο αποτελεσματικός στη διεκπεραίωση εργασιών. Εξάλλου το γέλιο μειώνει την αρτηριακή πίεση και το άγχος και έχει αναλγητική δράση.

3. Η κακιά συνήθεια: Τρως τα νύχια σου

Η καλή πλευρά: Τρώγοντας τα νύχια σου, βοηθάς το ανοσοποιητικό σου. Ίσως η συγκεκριμένη συνήθεια να μην προκαλεί και τις καλύτερες εντυπώσεις στους γύρω σου. Ωστόσο η έρευνα έχει δείξει ότι καθώς σε εκθέτει, σε περιορισμένο βαθμό, σε μικροοργανισμούς, συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματός σου. Αν δεν συνηθίζεις να τρως τα νύχια σου, δεν υπάρχει λόγος να... αρχίσεις τώρα. Αρκεί να αποφεύγεις την κατάχρηση αντισηπτικών.

4. Η κακιά συνήθεια: Σου αρέσει το κουτσομπολιό 

Η καλή πλευρά: Το κουτσομπολιό φτιάχνει τη διάθεση. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Μπράουν διαπίστωσαν ότι η διάθεσή μας βελτιώνεται μετά από έστω και 20 λεπτά "κοινωνικής κριτικής" με έναν φίλο. Επιπλέον, το κουτσομπολιό μειώνει το άγχος και το στρες. Εφόσον βέβαια δεν υπονομεύει και δεν δηλητηριάζει τις σχέσεις μας με τους άλλους.

5. Η κακιά συνήθεια: Είσαι αθυρόστομη 

Η καλή πλευρά: Η χρήση "κακών λέξεων" είναι αγχολυτική. Μπορεί να έμαθες από τους γονείς σου ότι όταν βρίζουμε δείχνουμε κακή διαγωγή. Αλλά μερικές "κακές λεξούλες" πού και πού μπορούν να μας ανακουφίσουν από την ένταση σε καταστάσεις υψηλού στρες. Σύμφωνα με έρευνες, η συγκεκριμένη μέθοδος έχει αποτέλεσμα κυρίως στον εργασιακό χώρo. Με την προϋπόθεση να χρησιμοποιούμε τις "κακές λέξεις" μόνο μπροστά σε άτομα που ξέρουμε ότι θα δείξουν κατανόηση...

Πηγή: Lifehack.orgAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares