Skip to main content

SINGLES

Πες μου το όνομά σου...

...να σου πω πόσο επιτυχημένη θα γίνεις! 


Μαρία Μυλωνά

 'Οτι το όνομα ενός ανθρώπου μπορεί να επηρεάσει τη ζωή ενός ανθρώπου είναι γνωστό. Και μόνο ένα άσχημο όνομα, που δεν είναι εύηχο μπορεί να προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα και για μια ολόκληρη ζωή να ζει κάποιος με τον... καημό του ονόματός του. Όμως, όπως δείχνουν μελέτες δεν είναι μόνο η ψυχολογία που επηρεάζεται αλλά και η πορεία προς την επιτυχία ή την... αποτυχία

Σύμφωνα με το Bussiness Insider το όνομα επηρεάζει τη ζωή ενός ανθρώπου με τους εξής τρόπους:

* Αν είναι εύκολο να το προφέρει κανείς, οι άνθρωποι θα δείχνουν μια εύνοια απέναντί του. Έρευνα έχει δείξει ότι άνθρωποι με όνομα που προφέρεται εύκολα είχαν υψηλότερες θέσεις εργασίας.

* Εάν το όνομα είναι κοινό, είναι πιο εύκολο κανείς να προσληφθεί σε μια δουλειά: Τα άτομα με ονόματα κοινά θεωρούνται πιο αγαπητά και είχαν σαφώς περισσότερες πιθανότητες να προσληφθούν σε σχέση με άλλους που είχαν πιο παράξενα ονόματα.

* Εάν το όνομα είναι ασυνήθιστο, είναι πιο πιθανό το άτομο να έχει ροπή προς το... έγκλημα: Έρευνα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μη κοινά ονόματα σχετίζονται θετικά με την παραβατικότητα των ανηλίκων.

* Εάν το όνομα ξεκινά με κάποια από τα πρώτα ονόματα της αλφαβήτου, μπορεί κάποιος να μπει σε ένα καλύτερο πανεπιστήμιο: Κι όμως έγινε έρευνα και για αυτό το συσχετισμό που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αν το όνομα κάποιου αρχίζει από Α Β Γ είναι πιο πιθανό να γίνει δεκτός σε κάποιο πανεπιστήμιο  σε σχέση με άλλου που το όνομά τους ξεκινά από Π Σ Τ κτλ.

Είναι πολύ πιθανό κάποιος να προσληφθεί σε μια εταιρεία που τα όνομά της ταιριάζει με τα δικά του αρχικά: Ερευνητές του πανεπιστημίου της Γάνδης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να εργασθούν σε εταιρείες των οποίων το όνομα ταιριάζει με τα δικά τους αρχικά.

* Αν το όνομα κάποιου ακούγεται... ευγενές, είναι πιο πιθανό να προσληφθεί σε μια εταιρεία: Ονόματα όπως Βασίλης και Βασιλικής που θυμίζουν κάτι πιο... βασιλικό μπορεί να βοηθήσουν στην πρόσληψη σε μια δουλειά.

* Άνδρες με μικρά ονόματα είναι πιθανό να λάβουν υψηλές θέσεις: Τα μικρά ονόματα προσδίδουν στο άτομο μια αίσθηση φιλικότητας και καθαρότητας.

* Εάν το επώνυμο κάποιου ξεκινά με κάποιο από τα τελευταία γράμματα του αλφάβητου είναι πολύ πιθανό να γίνει... σπάταλος. 

Πηγή: http://www.psyhealth.gr/

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

SINGLES

Mπορείς άραγε να καταλάβεις από τη γλώσσα του σώματός του αν ενδιαφέρεται για σένα;

Oι κινήσεις του σώματός του που προδίδουν τις σκέψεις και τις προθέσεις του!

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά