Skip to main content

SINGLES

Γραφείο Vs σπίτι: Εσύ που εργάζεσαι καλύτερα;

Oι επιστήμονες ξέρουν τι από τα δύο είναι πιο ευεργετικό για την ψυχική σου υγεία!



Είσαι από εκείνους τους ανθρώπους που αναστενάζουν με μία μικρή ζήλια όταν ακούνε ιστορίες φίλων τους, οι οποίοι εργάζονται καθημερινά από το σπίτι τους; Είσαι από εκείνα τα κορίτσια που φαντάζονται ότι δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα στον κόσμο από το να δουλεύεις κάθε πρωί χαλαρά - χαλαρά και με το πάσο σου, φορώντας ίσως τα πιτζαμάκια σου και φτιάχνοντας η ίδια το ωράριο της; 

Ακόμα κι αν όλα τα παραπάνω ισχύουν, ξέρεις καλά ότι η εργασία από το σπίτι έχει και αρκετά μειονεκτήματα, αφού για να καταφέρεις να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου σημαίνει ότι πρέπει να είσαι εξαιρετικά συνεπής και πειθαρχημένη σαν άτομο. Παρ' όλα αυτά οι ειδικοί σού δίνουν μερικούς καλούς και επιστημονικούς λόγους για να πεις ναι στην εργασία από το σπίτι. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με νέα έρευνα, τα άτομα που δουλεύουν από το σπίτι τους όχι μόνο νιώθουν παραγωγικοί και ότι εκτιμάται η δουλειά τους, αλλά η αίσθηση της ανεξαρτησίας και της ευελιξίας που τους προσφέρει αυτή η μορφή εργασίας, τους κάνει πιο χαρούμενους.

Στην έρευνα συμμετείχαν 200.000 εργαζόμενοι, 509 από τους οποίους δεν δουλεύουν από το γραφείο, αλλά από τον προσωπικό τους χώρο. Οι ερωτήσεις μπορούσαν να απαντηθούν με αριθμούς από το 1 μέχρι το 10 (με το 10 να αντιπροσωπεύει το «πάρα πολύ χαρούμενος» και το 1 το «πάρα πολύ δυσαρεστημένος»).

Όταν, λοιπόν, ρωτήθηκαν, «Πόσο ευτυχισμένοι νιώθετε στη δουλειά σας;», όσοι δούλευαν από μακριά απάντησαν (κατά μέσο όρο) 8, ενώ ο μέσος όρος των υπόλοιπων εργαζομένων ήταν 7,42. Παράλληλα, στην ερώτηση «Πόσο νιώθετε ότι εκτιμάται η δουλειά σας;» ο μέσος όρος των εργαζόμενων από το σπίτι ήταν 7,75, ενώ ο μέσος όρος των υπολοίπων ήταν 6,69.

Παρ'όλα αυτά, ο παράγοντας την κοινωνικοποίησης έπαιξε τον ρόλο του και στη συγκεκριμένη έρευνα, με τους εργαζόμενους από το σπίτι να χαρακτηρίζουν την απομόνωση από τους συνεργάτες τους ως μειονέκτημα της εργασίας τους.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

CELEBS

Διαζύγια διασήμων: Zευγάρια που έβγαλαν ανακοίνωση για τον χωρισμό τους

Όταν Μενεγάκη-Λάτσιος, Σκορδά-Λιάγκας, Λασκαράκη-Τσιμιτσέλης έγιναν... τέως

FASHION NEWS

Η Gigi Hadid μας ταξιδεύει νοσταλγικά στο 1930

Σε μια φωτογράφιση εμπνευσμένη από το στυλ του διάσημου φωτογράφου Yevonde