Skip to main content

SINGLES

Δίαιτα από Δευτέρα;

Δίαιτα από Δευτέρα. 3 τρόποι να καταπολεμήσεις την αναβλητικότητα.


Γεωργία Κοντού

1. Γράφε καθημερινά μια λίστα με τις εκκρεμότητές σου. Αν σε αποθαρρύνουν οι μεγάλες λίστες γιατί σού φαίνονται ανέφικτες και σε γεμίζουν τύψεις, "σπάσε" τις σε πολλές μικρότερες. Αντικατέστησε τη λίστα με τις 20-30 εκκρεμότητες του επόμενου μήνα με μία όπου θα αναγράφεις τις εκκρεμότητες της ημέρας. Έτσι, θα πάψουν να σε τρομάζουν και θα έχεις το κίνητρο να τις ακολουθήσεις (πιο) πιστά, γιατί οτιδήποτε μικρό ολοκληρώνεις θα σου δίνει την αίσθηση ότι σημειώνεις πρόοδο. 

2. Στη συνέχεια "σπάσε" τις καθημερινές σου εκκρεμότητες σε πολλά καθήκοντα που δεν διαρκούν περισσότερο από μερικά λεπτά. Π.χ. αν έχεις στη λίστα σου τον στόχο "Να βρω δουλειά", μπορείς να τον αναλύσεις ως εξής:

* Να προσθέσω στο βιογραφικό μου το τελευταίο σεμινάριο που έκανα 

* Να ανανεώσω το προφίλ μου στο Linkedin

* Nα στείλω μήνυμα στην τάδε παλιά συνάδελφο ενημερώνοντάς την ότι ψάχνω για δουλειά.

* Να κοιτάξω στο Ίντερνετ για τα ρούχα που θα φορέσω στην επόμενη επαγγελματική συνέντευξη!

3. Μπλόκαρε τους αντιπερισπασμούς προτού εμφανιστούν. Ένας από αυτούς θα μπορούσε να είναι το "login" στο Facebook. Εκεί μπορεί να δεις μια ανάρτηση που θα σου τραβήξει το ενδιαφέρον, η οποία θα σε οδηγήσει σε ένα άλλο site, το οποίο θα σε κατευθύνει σε ένα τρίτο και ούτω καθεξής. Έτσι, δεν είναι δύσκολο να περάσει η μέρα χωρίς να το καταλάβεις (και χωρίς να έχεις ολοκληρώσει μια απλή, έστω, εργασία)... Το καλύτερο λοιπόν που έχεις να κάνεις για να προλάβεις τέτοια σενάρια είναι να εγκαταστήσεις μια εφαρμογή που μπλοκάρει προσωρινά διάφορες ιστοσελίδες στον browser όπως το Dayboard ή το StayFocusd. Αν κάνεις κάτι πολύ επείγον, μπορείς επίσης να χαμηλώσεις για λίγο το κινητό και το σταθερό σου.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός