Δίαιτα από Δευτέρα;

Δίαιτα από Δευτέρα. 3 τρόποι να καταπολεμήσεις την αναβλητικότητα.

Γεωργία Κοντού

1. Γράφε καθημερινά μια λίστα με τις εκκρεμότητές σου. Αν σε αποθαρρύνουν οι μεγάλες λίστες γιατί σού φαίνονται ανέφικτες και σε γεμίζουν τύψεις, "σπάσε" τις σε πολλές μικρότερες. Αντικατέστησε τη λίστα με τις 20-30 εκκρεμότητες του επόμενου μήνα με μία όπου θα αναγράφεις τις εκκρεμότητες της ημέρας. Έτσι, θα πάψουν να σε τρομάζουν και θα έχεις το κίνητρο να τις ακολουθήσεις (πιο) πιστά, γιατί οτιδήποτε μικρό ολοκληρώνεις θα σου δίνει την αίσθηση ότι σημειώνεις πρόοδο. 

2. Στη συνέχεια "σπάσε" τις καθημερινές σου εκκρεμότητες σε πολλά καθήκοντα που δεν διαρκούν περισσότερο από μερικά λεπτά. Π.χ. αν έχεις στη λίστα σου τον στόχο "Να βρω δουλειά", μπορείς να τον αναλύσεις ως εξής:

* Να προσθέσω στο βιογραφικό μου το τελευταίο σεμινάριο που έκανα 

* Να ανανεώσω το προφίλ μου στο Linkedin

* Nα στείλω μήνυμα στην τάδε παλιά συνάδελφο ενημερώνοντάς την ότι ψάχνω για δουλειά.

* Να κοιτάξω στο Ίντερνετ για τα ρούχα που θα φορέσω στην επόμενη επαγγελματική συνέντευξη!

3. Μπλόκαρε τους αντιπερισπασμούς προτού εμφανιστούν. Ένας από αυτούς θα μπορούσε να είναι το "login" στο Facebook. Εκεί μπορεί να δεις μια ανάρτηση που θα σου τραβήξει το ενδιαφέρον, η οποία θα σε οδηγήσει σε ένα άλλο site, το οποίο θα σε κατευθύνει σε ένα τρίτο και ούτω καθεξής. Έτσι, δεν είναι δύσκολο να περάσει η μέρα χωρίς να το καταλάβεις (και χωρίς να έχεις ολοκληρώσει μια απλή, έστω, εργασία)... Το καλύτερο λοιπόν που έχεις να κάνεις για να προλάβεις τέτοια σενάρια είναι να εγκαταστήσεις μια εφαρμογή που μπλοκάρει προσωρινά διάφορες ιστοσελίδες στον browser όπως το Dayboard ή το StayFocusd. Αν κάνεις κάτι πολύ επείγον, μπορείς επίσης να χαμηλώσεις για λίγο το κινητό και το σταθερό σου.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares