Γιατί πρέπει κάθε μέρα να ξυπνάς στις 7 π.μ.

Οι ερευνητές μίλησαν και εμείς οφείλουμε να σε ενημερώσουμε για τα καλά του πρωινού ξυπνήματος.

Φύλλις Νικολάου

Μπορεί ο Χουζούρης να τραγουδούσε για την τραγωδία του να ξυπνά κανείς από τις έξι, ωστόσο φαίνεται ότι η απόλαυση με την οποία είχε συνδυάσει το διάσημο στρουμφάκι με τον ύπνο, μάλλον ήταν η αιτία της δυστυχίας του. Για ποιο λόγο το λέμε αυτό; Γιατί σύμφωνα με νέα ερευνητικά στοιχεία, πιο αδύνατοι, πιο υγιείς και πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους είναι οι λεγόμενοι πρωινοί τύποι!

Μελετώντας 1.100 άτομα αναφορικά με το επίπεδο ευτυχίας, άγχους, σωματικής κατάστασης και διατροφής σε σχέση με τις συνήθειες του ύπνου τους, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Ροεχάμπτον, στο Λονδίνο, διαπίστωσαν ότι όσοι δεν αγνοούν το ξυπνητήρι και συνηθίζουν να ξυπνούν γύρω στις 7 π.μ., κάνουν πιο γρήγορα τις δουλειές ρουτίνας και καταφέρνουν να ετοιμάσουν ταχύτερα τα παιδιά τους για το σχολείο. Ακόμα καλύτερα: φαίνεται ότι το πρωινό ξύπνημα συνδέεται με βελτιωμένες επιδόσεις και στο εργασιακό περιβάλλον τους.

Σε αντίθεση με τους τύπους που προτιμούν να ξυπνούν «νωρίς», οι λάτρεις του ύπνου, οι οποίοι δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι, έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν μελαγχολία, κατάθλιψη, στρες, καθώς και να δουν την ένδειξη της ζυγαριάς τους να μετακινείται προς τα πάνω.

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!