Skip to main content

SINGLES

Μήπως είσαι εσωστρεφής...

...και δεν το ξέρεις; 10  ενδείξεις ότι η απάντηση είναι "ναι".


Γεωργία Κοντού

Συνηθίζουμε να μπερδεύουμε την εσωστρέφεια με την ντροπαλότητα, ωστόσο αυτά τα δύο χαρακτηριστικά δεν ταυτίζονται (αν και μπορεί να συνυπάρχουν). Στην πραγματικότητα αυτό που διακρίνει τους εσωστρεφείς ανθρώπους είναι ότι νιώθουν πιο άνετα όταν βρίσκονται μόνοι ή σε μικρές παρέες, σε αντίθεση με τους εξωστρεφείς που αισθάνονται στο στοιχείο τους σε ένα μεγάλο πλήθος.

Διάβασε λοιπόν ποιες είναι οι ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσωστρεφής χαρακτήρας, παρόλο που μπορεί να μην το είχες σκεφτεί μέχρι τώρα.

1. Αγχώνεσαι όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε πολύ κόσμο. Είτε είσαι σε μια συναυλία, ένα συνέδριο ή ένα γήπεδο, δεν νιώθεις απόλυτα άνετα.

2. Δεν σε ενθουσιάζει η ιδέα να γνωρίζεις ανθρώπους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνεις εύκολα φίλους, αλλά ότι μερικές φορές η πρώτη σου συνάντηση με κάποιον σε αγχώνει και σε φέρνει σε αμηχανία. Δεν την έχεις στο τσεπάκι την κουβεντούλα με αγνώστους.

3. Ακόμη κι αν είσαι καλή στις ομιλίες, τα δύσκολα για σένα αρχίζουν όταν κατεβαίνεις από το πόντιουμ... Για παράδειγμα, μπορεί να βγάλεις έναν υπέροχο λόγο π.χ. σε μια επαγγελματική συνάντηση ή σε μια κοινωνική εκδήλωση, αλλά όταν θα έρθει η ώρα να ανακατευτείς με το πλήθος αγχώνεσαι με την ιδέα ότι θα χρειαστεί να συναναστραφείς το κοινό.

4. Κάνεις παρέα με εξωστρεφείς ανθρώπους. Έτσι, υπάρχει μια ισρροπία στη σχέση: Εσύ τούς μυείς στη χαρά π.χ. μιας ήσυχης βραδιάς στο σπίτι με επιτραπέζια παιχνίδια, ενώ εκείνοι σε παρασύρουν, έστω περιστασιακά, σε μπαράκια και πάρτι.

5. Μισείς τις συνεντεύξεις για δουλειά. Σίγουρα δεν είναι το καλύτερό σου. Αλλά από τη στιγμή που θα διασχίσεις το κατώφλι του γραφείου του υποψήφιου εργοδότη, μπορείς να κατακτήσεις τους πάντες! Γιατί συνήθως ένας εσωστρεφής, ακόμη κι αν δεν αποπνέει μεγάλη αυτοπεποίθηση, είναι αρκετά προσεκτικός και διπλωματικός στα λόγια του.

6. Είσαι καλή φίλη. Είσαι πρόθυμη να ακούσεις τον άλλο χωρίς να τον διακόψεις, έτοιμη να του συμπαρασταθείς και αφοσιωμένη. Προτιμάς να διατηρείς μια παλιά φιλία παρά να ανοίγεσαι διαρκώς σε καινούριες.

7. Μερικές φορές επιδιώκεις να απομονώνεσαι. Δεν έχεις καλύτερο από μια ήσυχη βραδιά στο σπίτι, με βιβλία, ταινίες ή απλώς περισυλλογή! Σου δίνει το περιθώριο να σκεφτείς και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου.

8. Θέλεις τον χρόνο σου. Αποφεύγεις τις παρορμητικές κινήσεις, αλλά τις σχεδιάζεις προσεκτικά. Αν π.χ. λάβεις ένα μήνυμα από φίλο, θα περιμένεις μέχρι να είσαι έτοιμη προτού τού απαντήσεις.

9. Δεν εμπιστεύεσαι εύκολα. Στη σύγχρονη κοινωνία της εξωστρέφειας, είναι πιο δύσκολο να βρεις ανθρώπους που θα εκτιμήσουν τον χαρακτήρα σου. Αλλά και όταν αρχίσεις να δένεσαι με κάποιον, ίσως σού πάρει περισσότερο χρόνο να τον εμπιστευτείς. Αυτό όμως μπορεί να σημαίνει επίσης ότι δεν πληγώνεσαι τόσο συχνά όσο ένας εξωστρεφής, γιατί όσοι τελικά κερδίζουν την εμπιστοσύνη σου συνήθως το αξίζουν.

10. Σου αρέσει να γράφεις. Δεν είναι απαραίτητο να ονειρεύεσαι να γίνεις συγγραφέας. Απολαμβάνεις όμως να διοχετεύεις την ενέργεια και τα συναισθήματά σου στο γράψιμο. Άλλωστε ο γραπτός λόγος σού δίνει το χρονικό περιθώριο να σκεφτείς τι θέλεις να πεις.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Μήπως ο πρώην σου προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σου στα social

Πώς να καταλάβεις ότι ο πρώην σου σου «στέλνει» μήνυμα στα social media, ενώ δεν τολμάει να κάνει κίνηση

SINGLES

Τα «ναι» και τα «όχι» του πρώτου ραντεβού, σύμφωνα με μια ψυχολόγο και σύμβουλο γάμου

Οι πρώτες εντυπώσεις συχνά προβλέπουν εάν ένα πρώτο ραντεβού θα φέρει και δεύτερο.

SINGLES

Solo dating: Γιατί η επιλογή της μοναξιάς είναι η επόμενη μεγάλη τάση ευεξίας

Το ένα, στην πραγματικότητα, δεν είναι ο πιο μοναχικός αριθμός

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 16 έως 23/6

Εκμεταλλευτείτε σωστά τον χρόνο σας για να γεμίσετε μπαταρίες

CELEBS

Τέιλορ Σουίφτ: Κι όμως ο χορός των fans της προκάλεσε -ξανά- σεισμό!

Η ανακοίνωση του βρετανικού ινστιτούτου γεωλογικών ερευνών

FITNESS

Να SUPώ κάτι;

Όλα όσα θες να ξέρεις για την πιο τέλεια καλοκαιρινή άσκηση