5 τρόποι να ανεβάσεις την ενέργεια σου στα ύψη

Νίκησε την κούραση με αυτές τις διασκεδαστικές και φρέσκες λύσεις.

Φύλλις Νικολάου

Είναι γεγονός: η ενέργειά σου δεν εξαρτάται μόνο από τη σωστή διατροφή και το πόσα χιλιόμετρα έτρεξες σήμερα. Το γεγονός ότι, αρκετές φορές, έχεις τις «κλειστές σου», αισθάνεσαι πιεσμένη και στρεσαρισμένη από την καθημερινότητά σου, μπορεί κάλλιστα να μπλοκάρει τη διάθεσή και τη ζωντάνια σου. Διάβασε πώς θα φτιάξεις τη διάθεσή σου και θα ανεβάσεις την ενέργειά σου (πάλι) στα ύψη!   

Ντύσου στα πορτοκαλί! Και τα κόκκινα και τα κίτρινα, θα προσθέταμε εμείς. Γιατί; Τα θερμά χρώματα σου χαρίζουν περισσότερη ενέργεια συγκριτικά με τα ψυχρά. Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς του Κέντρου Πληροφόρησης και Κατάρτισης Χρώματος Eiseman, αυτό συμβαίνει γιατί τα ζεστά χρώματα «τραβούν» και ενισχύουν την προσοχή μας και, έτσι, ξυπνούν τον εγκέφαλό μας. Ποιο από τα παραπάνω χρώματα κάνει καλύτερη και πιο αποτελεσματική δουλειά;  Το πορτοκαλί απαντούν οι εν λόγω ειδικοί καθώς πρόκειται για μίξη του κόκκινου, που ανεβάζει την αδρεναλίνη, και του κίτρινου, το οποίο παραπέμπει στον ήλιο, την αφθονία και την αισιοδοξία.

Βγες offline. Μια συνηθισμένη μέρα στη δουλειά ξεκινά τσεκάροντας τα mail σου από το κινητό σου ενώ πηγαίνεις στη δουλειά και συνεχίζεται μπροστά σε πίνακες Εxcel ενώ μιλάς με τον προϊστάμενο σου στο Skype; Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα- κι εμείς άλλωστε το ίδιο κουπί τραβάμε! Και μπορεί η τεχνολογία να μας έχει λύσει τα χέρια σε πολλά θέματα, ωστόσο φαίνετια πως είναι μάλλον επίφοβη για την σπιρτάδα μας. Νέα Βρετανική μελέτη αποκάλυψε πως  κάθε φορά που ένας εργαζόμενος ακροβατεί μεταξύ των συνήθων υποχρεώσεών του και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, μειώνει κατά 10 ολόκληρες μονάδες το δείκτη νοημοσύνης του!    

Κάν’το όπως οι Σκωτσέζοι. Είναι γεγονός ότι το παγωμένο νερό μας ξυπνάει. Σύμφωνα, μάλιστα, με ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου Πανεπιστημίου του Σικάγο, έτσι αυξάνουμε αισθητά τις πιθανότητες μας να αντιδράσουμε καλύτερα σε μια νέα και απρόσμενη πρόκληση. Πώς εξηγείται αυτό το φαινόμενο; Οτιδήποτε προκαλεί ξάφνιασμα και σοκ στο σώμα μας, προκαλεί συγχρόνως και την έκκριση νοραρδεναλίνης, μια ορμόνη η οποία σχετίζεται άμεσα με τα επίπεδα ενέργειάς μας. Οι αμερικανοί ειδικοί, μάλιστα, προτείνουν να γυρίζεις το νερό στο παγωμένο για 2-3 λεπτά πριν ολοκληρώσεις το πρωινό σου ντους για να ξεκινάς κάθε ημέρα σου φρέσκια και γεμάτη ενέργεια!

Κάνε… τούμπες! Ναι, ναι καλά διάβασες. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, υπάρχει λόγος που χοροπηδάμε από τη χαρά μας. Όχι μόνο επειδή είναι διασκεδαστικό, αλλά γιατί κάνει την καρδιά μας να χτυπά πιο γρήγορα. Με αυτόν τον τρόπο, μάλιστα, διοχετεύεται περισσότερο οξυγόνο στον εγκέφαλό μας και έτσι νευρώνες μας αρχίζουν να «χαμογελούν». Χοροπηδώντας σαν να κέρδισες κάτι, κάνοντας μικρές τούμπες στο κρεβάτι ή απλά χορεύοντας, βοηθάς τον οργανισμό σου να ανακτήσει τη χαμένη του ενέργεια. Αυτή η φαινομενικά παιδαριώδης αντίδραση, σου επιτρέπει να αισθανθείς για λίγο ξέγνοιαστη και σπάει τη μονοτονία της ημέρας, υποστηρίζουν αμερικανοί ψυχολόγοι, μιας και αυξάνει την έκκριση των ενδορφινών, δηλαδή «ορμονών της χαράς».

Κάνε στροφή… στη φύση. Είναι μια αποδεδειγμένη επιστημονική πραγματικότητα ότι το άρωμα της μέντας μάς βοηθά να ολοκληρώνουμε οποιαδήποτε μονότονη δουλειά πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια. Τα βότανα, μάλιστα, που ανήκουν σε αυτή την οικογένεια, διεγείρουν την ικανότητά μας να εντοπίζουμε μυρωδιές που προκαλούν έντονα, ευχάριστα συναισθήματα υπογραμμίζουν οι ερευνητές του Κέντρου Χημείας Moneil. Το αποτέλεσμα; Κρατούν το κορμί και το νου μας… στην τσίτα!About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares