Πάρε το μετρό!

Οι μετακινήσεις μας με τα ΜΜΜ μάς φτιάχνουν (και) τη διάθεση, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Γεωργία Κοντού

Αν αντιμετωπίζεις καθημερινά το δίλημμα "αυτοκίνητο ή μετρό;", οι ειδικοί θα σου συνιστούσαν να επιλέξεις το δεύτερο: Όσοι χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάνε στη δουλειά τους έχουν καλύτερη διάθεση και ποιότητα ύπνου, όπως έδειξε μια νέα μελέτη. Από την άλλη, εκείνοι που παίρνουν το αυτοκίνητό τους είναι κατά 13% πιο πιθανό να υποφέρουν από άγχος και δυσκολίες συγκέντρωσης. 

Μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι το περπάτημα μέχρι π.χ. τον σταθμό του μετρό σε συνδυασμό με τη χαλάρωση στη διάρκεια του ταξιδιού είναι αυτά που ανεβάζουν την ψυχολογία μας. Μάλιστα, σύμφωνα με προηγούμενη μελέτη που μπορείς να διαβάσεις εδώ τα ΜΜΜ μπορούν να μας βοηθήσουν, επιπλέον, να χάσουμε κιλά! Πρόσφατα είχαμε γράψει και για τα αποτελέσματα μιας τρίτης έρευνας, η οποία είχε δείξει ότι ακόμη και μια απλή συνομιλία μας με συνεπιβάτες στο μετρό είναι αρκετή για να μας φτιάξει τη διάθεση.

Η έρευνα έγινε από ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου της Ιστ Άνγκλια σε 18.000 Βρετανούς εργαζομένους και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Preventive Medicine.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares