Εργαζόμενη (και) μητέρα

5 συμβουλές για να καταφέρεις να συνδυάσεις τους δύο ρόλους!

Γεωργία Κοντού

Η ζωή είναι μια διαδικασία εξισορρόπησης για πολλούς ανθρώπους, αλλά αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις εργαζόμενες μητέρες.

Η προσπάθεια να εναρμονίσετε την καριέρα σας με τα καθήκοντα της συζύγου και τις ευθύνες για την ανατροφή των παιδιών, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ριψοκίνδυνη και εξουθενωτική. Ωστόσο, μπορείτε να ξυπνάτε κάθε μέρα γεμάτες ανυπομονησία για τις επερχόμενες προκλήσεις!

Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις πιέσεις και τις απαιτήσεις της απίστευτα πολυάσχολης ζωής σας:

1. Δώστε ίση προσοχή σε κάθε έναν από τους ρόλους σας. Δεν υπάρχει τέλειος προγραμματισμός, αλλά η προσπάθεια και μόνο θα μειώσει κατά πολύ τα επίπεδα του στρες σας και θα αυξήσει την αποτελεσματικότητά σας ως γονέας, σύζυγος και γυναίκα καριέρας.

2. Αφήστε τη δουλειά έξω από το σπίτι και δώστε στην οικογένεια την αμέριστη προσοχή σας. Θα καταφέρετε πολλά περισσότερα σε λιγότερο χρόνο, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε λιγότερο αγχωμένες.

3. Αφήστε τα παιδιά σας να επιλέξουν τη δραστηριότητα που επιθυμούν για το Σαββατοκύριακο. Αυτό θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν ότι είναι σημαντικά για εσάς. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, φροντίστε να επικεντρωθείτε αποκλειστικά σε αυτά και να απολαύσετε το χρόνο μαζί τους.

4. Συζητήστε τα γεγονότα της ημέρας σας και απολαύστε οικογενειακές στιγμές κατά τη διάρκεια του βραδινού γεύματος. Απενεργοποιήστε τα κινητά τηλέφωνα και κάθε συσκευή που σας αποσπά την προσοχή.

5. Αφήστε τα παιδιά να μάθουν για την καριέρα σας, γιατί είναι σημαντική για εσάς και γιατί είναι σημαντική για εκείνα. Όσα περισσότερα γνωρίζουν για τον τρόπο με τον οποίο η μητέρα τους περνάει την ημέρα της, τόσο πιο εύκολα θα αποδεχτούν την απουσία σας από το σπίτι.

Επεξεργασία άρθρου: Μαρία Ιωαννάτου

Πηγή: Infokids.grAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares