Γιατί δεν πρέπει να μιλάς στον προϊστάμενό σου για το στρες

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τη γκρίζα ζώνη στη σχέση σου με το αφεντικό σου.

Φύλλις Νικολάου

Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση και τα σκληρά μέτρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν επηρεάζουν αποκλειστικά και μόνο την τσέπη σου αλλά και την υγεία και την εργασιακή απόδοσή σου.Σε νέα μάλιστα έρευνα, φάνηκε ότι οι συνθήκες ύφεσης φαίνεται ότι συμβάλλουν σημαντικά στην εμφάνιση διάφορων ψυχικών διαταραχών όπως είναι η κατάθλιψη, οι κρίσεις πανικού και -φυσικά- το άγχος. 

Ωστόσο, στην ίδια μελέτη, που διενέργησαν οι ειδικοί του Sainsbury Centre, στην Αγγλία βρέθηκε ότι τα περισσότερα υψηλόβαθμα στελέχη αρνούνται την επιρροή που ασκεί η ψυχική κατάσταση των εργαζομένων στην ποιότητα της δουλειάς και την παραγωγικότητά τους.

Μάλιστα, η αδυναμία των επιχειρήσεων να στηρίξουν ψυχολογικά το δυναμικό τους, τους κοστίζει τουλάχιστον 70 ημέρες εργασίας ετησίως που χορηγούνται ως άδειες λόγω διάφορων προσωπικών προβλημάτων.

Οι ειδικοί μάλιστα τονίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το παραπάνω χάσμα, το οποίο είναι κοστοβόρο ψυχικά για τους εργαζόμενους αλλά και οικονομικά για τις επιχειρήσεις, δεν είναι άλλος από την ψυχο-εκπαίδευση των υψηλόβαθμων στελεχών στην αναγνώριση των συμπτωμάτων του εργασιακού στρες και, στη συνέχεια, στο χειρισμό τέτοιων καταστάσεων.

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares