Skip to main content

SINGLES

4 τρόποι να συνεργάζεσαι καλύτερα με τους άλλους

Κάνε τις σχέσεις με τους συνεργάτες σου πιο εποικοδομητικές με τέσσερα αποτελεσματικά tip.


Φύλλις Νικολάου

Λίγο πριν τις γιορτές, μπορεί να νιώθεις τα νεύρα τα δικά σου ή των συναδέλφων σου τσιτωμένα. Το αποτέλεσμα; Ενδεχομένως, το κλίμα μεταξύ σας να είναι ψυχρό, ο γενικός εκνευρισμός να «αιωρείται» στην ατμόσφαιρα του γραφείου ενώ αρκεί μια λάθος κουβέντα ή η παραμικρή αφορμή για να αρπαχτείτε. Για να βάλεις τέλος στις γκρίζες ημέρες της επαγγελματικής καθημερινοτήτας και να κάνεις τη ρουτίνα στη δουλειά σου πιο ευχάριστη, χαρούμενη και θετική, διάβασε παρακάτω. Γιατί; Θα βρεις 4 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την επικοινωνία με τους συνεργάτες σου πιο ουσιαστική και  εποικοδομητική΄.

#1. Μην βιάζεσαι να χαρακτηρίσεις. Όταν βιάζεσαι να χαρακτηρίσεις κάποιον «δύστροπο», «κυκλοθυμικό», «τεμπέλη», ίσως αποφεύγεις ν’ αντιμετωπίσεις κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι είχες συνηθίσει μέχρι στιγμής. Μήπως όμως θέτεις έτσι τον εαυτό σου «εκτός παιχνιδιού» και «κόβεις» κάθε επικοινωνιακή γραμμή;

#2. Άκουσε ό,τι έχει να σου πει. Παρακολουθείς συγκεντρωμένη το συνομιλητή σου; Τον αφήνεις να σου παρουσιάσει το πρόβλημά του ή να σου εξηγήσει τι ακριβώς ζητά από σένα, χωρίς διακοπή; Ακούγοντάς τον προσεκτικά, αυξάνεις τις πιθανότητες να βρεις λύσεις και να δράσεις σωστά, αφού θα έχεις καταλάβει τι εννοεί.

#3. Μην γίνεσαι επικριτική. Αναγνωρίζοντας και κατανοώντας τις προσδοκίες του άλλου, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι συμφωνείς. Το επόμενο βήμα είναι να του εκθέσεις με σαφήνεια τα αντι-επιχειρήματά σου ώστε μαζί να αναζητήσετε, στη συνέχεια, μια κοινή κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να αποφύγεις την έντονη κριτική.

#4. Μην το παίρνεις κατάκαρδα. Απόφυγε να παίρνεις προσωπικά καθετί που λέγεται και μην το θεωρείς επίθεση ή απειλή. Ο επαγγελματικός φόρτος μάς οδηγεί συχνά σε βεβιασμένα -και πολλές φορές, λάθος- συμπεράσματα ενώ, εξίσου πολλές φορές, ξεχνάμε ότι η χειρότερη σύγκρουση είναι… η μετωπική!

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός