Skip to main content

SINGLES

Τι κοινό έχουν η κίνηση στους δρόμους, οι ατελείωτες ουρές στις τράπεζες και οι φλύαροι συνεργάτες;

Για... γερά νεύρα! 


Γεωργία Κοντού

Όλες οι παραπάνω περιστάσεις σού ζητούν να επιστρατεύσεις την υπομονή σου! Όπως όμως πολύ καλά ξέρεις, δεν είναι εύκολο. Κι αυτό γιατί, μεταξύ άλλων, η ψηφιακή τεχνολογία μάς έχει καλομάθει να βρίσκουμε ό,τι αναζητούμε μέσα σε μερικά "κλικ". Πώς θα γίνεις λοιπόν πιο υπομονετική όταν οι συνθήκες το απαιτούν;

Οι ειδικοί εξηγούν ότι στον εγκέφαλό μας προκαλείται... κυκλοφοριακή συμφόρηση από όλες αυτές τις υποχρεώσεις που στριμώχνουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Έτσι, δεν αφήνουμε το χρονικό -και ψυχολογικό- περιθώριο για την παραμικρή αντιξοότητα ή ανατροπή (όπως θα μπορούσε να είναι η αληθινή κίνηση στους δρόμους). Το μυαλό μας περνάει διαρκώς από σκέψη σε σκέψη, από ανησυχία σε ανησυχία.

Είναι σημαντικό λοιπόν καταρχάς να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που μας κάνει να επαναλαμβάνουμε διαρκώς από μέσα μας τη φράση "δεν προλαβαίνω". Στη συνέχεια, μπορούμε να καταγράψουμε τις εκκρεμότητές μας σε ένα χαρτί, ώστε να αποκτήσουμε μια πιο σαφή εικόνα του τι μας αγχώνει, να θέσουμε προτεραιότητες στο πρόγραμμα της ημέρας και να αφήσουμε ένα χρονικό περιθώριο ασφαλείας για πιθανά απρόοπτα όπως η ουρά στην τράπεζα.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να εξοικειωθούμε με το γεγονός ότι η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη με μικρές ή μεγαλύτερες ανατροπές, οι οποίες μπορεί να μας "ξεβολεύουν" αλλά συνήθως δεν φέρνουν την καταστροφή. Για παράδειγμα η φλυαρία ενός συνεργάτη σου στο τηλέφωνο που σου "τρώει" ένα δεκάλεπτο, όσο κι αν εκείνη την ώρα πιθανότατα σε εκνευρίζει, μάλλον δεν θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην αποδοτικότητα της ημέρας.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα