Με αυτό το τρικ δε θα παρατάς τους στόχους σου

Μια μικρή και εύκολη αλλαγή... τακτικής αρκεί για να τα καταφέρεις. 

Μαριέτα Χριστοπούλου

kalampoka_660x200-2

Σε όλες μας συμβαίνει. Στην αρχή βάζουμε ένα στόχο και είμαστε πολύ ενθουσιασμένες. Τρελαινόμαστε στην ιδέα ότι θα τον πετύχουμε, είμαστε πραγματικά αποφασισμένες να τα καταφέρουμε. Είτε πρόκειται για απώλεια κιλών, είτε για προαγωγή είτε για τα προσωπικά μας.

Στην πορεία, ωστόσο, αρχίζουμε να χάνουμε την όρεξή μας. Κάπου εκεί στη... μέση (πχ όταν έχεις χάσει τα μισά κιλά από το στόχο) απογοητευόμαστε, σα να κουραζόμαστε. Και κάπως έτσι ρισκάρουμε να μη καταφέρουμε αυτό που τόσο θέλαμε. 

Όμως, ευτυχώς υπάρχει κάτι απλό που μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε την αποτυχία! Είναι όλα θέμα τακτικής και... μυαλού. Τουλάχιστον αυτό τονίζει στο Journal of Consumer Psychology η Olya Bullard, Ph.D. επίκουρη καθηγήτρια στο University of Winnipeg και επικεφαλής μιας σχετικής έρευνας. 

Σύμφωνα με τη Bullard, οι άνθρωποι που χάνουν το κουράγιο τους να κυνηγήσουν τους στόχους τους, πρέπει να εστιάζουν σε όλα όσα πρέπει να αποφύγουν! Για παράδειγμα, αν προσπαθείς να μαζέψεις λεφτά, ο στόχος να βάζεις αρχικά στην άκρη κάποια ποσά μπορεί να φαίνεται εύκολος. Στη συνέχεια, όταν θα χάσεις τον ενθουσιασμό σου, πρέπει να εστιάσει στο ότι δεν πρέπει να αγοράζεις συνέχεια φαγητό απ' έξω. 

Εστίασε, λοιπόν, στα κίνητρά σου στο πρώτο μέρος της διαδικασίας και όταν αρχίσεις να νιώθεις ότι η αποφασιστικότητα σου σε εγκαταλείπει, δώσε έμφαση στο να αποφύγεις τα αρνητικά.


 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares