4 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση

Όταν η κακή αυτοεικόνα επηρεάζει τη ζωή σου.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Κοιτάζεσαι στον καθρέπτη και δεν σου αρέσει το είδωλό σου. Αποφεύγεις τις σχέσεις γιατί δεν αξίζεις την ευτυχία. Δεν κάνεις ένα βήμα παραπάνω στη δουλειά γιατί φοβάσαι. 

Έχεις συνειδητοποιήσει ότι η αυτοπεποίθησή σου είναι πολύ χαμηλή;

Διάβασε 4 προειδοποιητικά σημάδια που το αποδεικνύουν και δες πώς η κακή εικόνα του εαυτού σου σαμποτάρει τις σχέσεις και τη ζωή σου:

1. Ζηλεύεις συνέχεια: Ανασφάλεια και ζήλια είναι καλές φίλες, αχώριστες. Όταν νιώθεις ότι δεν είσαι αρκετή σε μια σχέση, φιλική ή ερωτική, είναι λογικό να ζηλεύεις όλους όσοι βρίσκονται στον περίγυρο και έχουν μια σταλίτσα αυτοπεποίθησης παραπάνω από σένα. Ουσιαστικά, φοβάσαι ότι εκείνοι θα σου πάρουν τους αγαπημένους σου.

2. Δεν έχεις την ανεξαρτησία σου: Νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα μόνη σου και προσκολλάσαι στους άλλους, επιζητάς την προσοχή και τη φροντίδα τους. Καιρός να ξεκολλήσεις και να βρεις ένα ενδιαφέρον που θα απολαμβάνεις μόνη σου.

3. Ποτίζεις αρνητισμό τη σχέση σου: Είναι σαν να σταλάζεις αργά και βασανιστικά δηλητήριο αφού συνεχώς σκέφτεσαι ότι δεν του αρέσεις, δεν σε θαυμάζει, δεν περνάει καλά μαζί σου. 

4. Θέλεις διαρκώς επιβεβαίωση: Ναι, είσαι όμορφη. Ναι, αξίζεις τη δουλειά σου. Ναι, είσαι καλή φίλη. Αλλά πόσες φορές θα στο πουν; Οι φίλοι σου θα απομακρυνθούν και θα μείνουν δίπλα σου οι εντελώς λάθος άνθρωποι. 

Ζήτα βοήθεια από έναν ειδικό και ξαναβρες τη χαμένη σου αυτοεκτίμηση! Και αυτό θα στο έλεγε μόνο ένας αληθινός φίλος. 
 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares