Skip to main content

SINGLES

4 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση

Όταν η κακή αυτοεικόνα επηρεάζει τη ζωή σου.



Κοιτάζεσαι στον καθρέπτη και δεν σου αρέσει το είδωλό σου. Αποφεύγεις τις σχέσεις γιατί δεν αξίζεις την ευτυχία. Δεν κάνεις ένα βήμα παραπάνω στη δουλειά γιατί φοβάσαι. 

Έχεις συνειδητοποιήσει ότι η αυτοπεποίθησή σου είναι πολύ χαμηλή;

Διάβασε 4 προειδοποιητικά σημάδια που το αποδεικνύουν και δες πώς η κακή εικόνα του εαυτού σου σαμποτάρει τις σχέσεις και τη ζωή σου:

1. Ζηλεύεις συνέχεια: Ανασφάλεια και ζήλια είναι καλές φίλες, αχώριστες. Όταν νιώθεις ότι δεν είσαι αρκετή σε μια σχέση, φιλική ή ερωτική, είναι λογικό να ζηλεύεις όλους όσοι βρίσκονται στον περίγυρο και έχουν μια σταλίτσα αυτοπεποίθησης παραπάνω από σένα. Ουσιαστικά, φοβάσαι ότι εκείνοι θα σου πάρουν τους αγαπημένους σου.

2. Δεν έχεις την ανεξαρτησία σου: Νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα μόνη σου και προσκολλάσαι στους άλλους, επιζητάς την προσοχή και τη φροντίδα τους. Καιρός να ξεκολλήσεις και να βρεις ένα ενδιαφέρον που θα απολαμβάνεις μόνη σου.

3. Ποτίζεις αρνητισμό τη σχέση σου: Είναι σαν να σταλάζεις αργά και βασανιστικά δηλητήριο αφού συνεχώς σκέφτεσαι ότι δεν του αρέσεις, δεν σε θαυμάζει, δεν περνάει καλά μαζί σου. 

4. Θέλεις διαρκώς επιβεβαίωση: Ναι, είσαι όμορφη. Ναι, αξίζεις τη δουλειά σου. Ναι, είσαι καλή φίλη. Αλλά πόσες φορές θα στο πουν; Οι φίλοι σου θα απομακρυνθούν και θα μείνουν δίπλα σου οι εντελώς λάθος άνθρωποι. 

Ζήτα βοήθεια από έναν ειδικό και ξαναβρες τη χαμένη σου αυτοεκτίμηση! Και αυτό θα στο έλεγε μόνο ένας αληθινός φίλος. 
 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός