Skip to main content

SINGLES

«Παραιτούμαι!»


Τι θα σε έκανε να το πεις στον εργοδότη σου;



Πόσους γνωστούς έχεις που έχουν ξεστομίσει αυτή τη φράση τα τελευταία χρόνια; Εάν σκεφτείς ότι οι μισοί από αυτούς ζουν από το επίδομα ανεργίας και οι άλλοι μισοί αγωνιούν για να κρατήσουν τη δουλειά τους, μάλλον είναι μια φράση που αρχίζει να φθίνει από το ελληνικό λεξιλόγιο.

Κι όμως, για μια επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της και συνεπώς και τους υπαλλήλους της, μια παραίτηση δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. 

Τι έκανε τον εργαζόμενο να θέλει να φύγει; Ποιοι ήταν οι πραγματικοί λόγοι της παραίτησής του;    

Στο πλαίσιο έρευνας της TinyPulse, μιας εταιρείας υποστήριξης εργαζομένων, οι ειδικοί εξέτασαν 400 full-time εργαζόμενους στην Αμερική και κατέληξαν στο ότι οι πιο συχνοί λόγοι παραίτησης δεν σχετίζονται με την εταιρεία αλλά τους ανθρώπους!

(Λίγο συγκεχυμένες οι έννοιες εδώ, καθώς αν η εταιρεία δεν είναι οι άνθρωποί της, τότε τι είναι;) 

Σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχει μεγάλη σύνδεση μεταξύ της ικανοποίησης που νιώθει κάποιος στη δουλειά του και της ελευθερίας να παίρνει αποφάσεις σχετικά με αυτή. 

Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό, το 28% των εργαζόμενων βρίσκεται υπό σκέψη παραίτησης γιατί η συνεργασία του με τον προϊστάμενο δεν είναι καλή ή γιατί εκείνος παρεμβαίνει πολύ στη δουλειά του.

Πολλοί περισσότεροι, έχουν ήδη εξαντληθεί από τη δουλειά τους: Το 31% πάσχει από το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης- αρκετά ανησυχητικό ποσοστό!

Σημαντικό είναι επίσης το ότι κάποιος θα έμενε στη δουλειά του, παρά τις δυσκολίες, εάν είχε φιλικές σχέσεις με τους συναδέλφους του- και αυτό το πρεσβεύει το 11%.

Προσωπικά πιστεύω ότι όταν ένας εργαζόμενος αποφασίζει να φύγει από τη δουλειά του, έχοντας ή όχι βρει καινούρια εργασία, ο προϊστάμενος που μένει πίσω γνωρίζει πολύ καλά τους λόγους. Ίσως όμως δεν είχε υπολογίσει σωστά τα όρια αντοχής του εργαζόμενου... 
 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department 

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές