5 λόγοι να πεις "ναι" στην περιπέτεια

Και να αρχίσεις από τώρα να κάνεις σχέδια για το Σ/Κ.

Γεωργία Κοντού

Αν χρειάζεσαι κίνητρα για εμπλουτίσεις με νέες εμπειρίες τη ζωή σου, σου δίνουμε (επιπλέον) πέντε:

1. Ονειρευόμαστε διαρκώς ταξίδια και βόλτες...

Πόσα από τα μέρη του κόσμου που θα ήθελες να επισκεφτείς έχεις, όντως, καταφέρει να δεις; Η ζωή μας περνάει χωρίς να το καταλαβαίνουμε και ο χρόνος λιγοστεύει για όλα όσα θα θέλαμε να κάνουμε.

2. ...σπάνια όμως τολμάμε να τα πραγματοποιήσουμε

Ακόμη κι όταν έχουμε το χρόνο ή τα χρήματα, συχνά εφευρίσκουμε δικαιολογίες για να αναβάλουμε τα σχέδιά μας, απλώς και μόνο γιατί θα μας "ξεβολέψουν" από την καθημερινότητά μας. Όλα στο μυαλό μας είναι όμως!

3. Είναι μια ευκαιρία να δεθούμε με τους αγαπημένους μας

Τα ταξίδια και οι κάθε είδους περιπέτειες, ακόμη και μια κυριακάτικη πεζοπορία στην Πάρνηθα, μας φέρνουν πιο κοντά στην οικογένεια και τους φίλους μας. Είναι οι κοινές εμπειρίες που θα θυμόμαστε μετά από πολλά χρόνια. 

4. Η περιπέτεια μάς κάνει μακροπρόθεσμα πιο ευτυχισμένους

Και η παραμικρή αλλαγή στη ζωή μας, όπως ένας απογευματινός καφές με φίλους που έχουμε να δούμε καιρό, σύμφωνα με έρευνες μάς εμπνέει ευχάριστα συναισθήματα τα οποία διαρκούν ακόμη και μετά την επιστροφή μας στο σπίτι

5. Η περιπέτεια βοηθάει στη... μακροβιότητα

Ή τουλάχιστον δίνει την αίσθηση ότι ο χρόνος της ζωής μας επιμηκύνεται: Όπως εξηγούν οι νευροεπιστήμονες, καθώς μεγαλώνουμε έχουμε την εντύπωση ότι ο χρόνος περνάει πιο γρήγορα, γιατί ζούμε ολοένα και λιγότερες νέες εμπειρίες.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares