Skip to main content

SINGLES

Είσαι θεατρόφιλη; Αυτές είναι οι 5 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις φέτος (Μέρος Α)

Η θεατρική σεζόν ξεκίνησε. 


Γεωργία Κοντού

Βουκολικούς έρωτες που δεν κοιτούν ταμπού και έρωτες που δεν βλέπουν εξωτερικά ψεγάδια, τραγικές ιστορίες γυναικών, κομπίνες και ηλεκτρονικές απάτες... αυτές είναι μερικές από τις παραστάσεις που ξεχωρίσαμε στη φετινή σεζόν, από αγαπημένους συντελεστές που ποτέ δεν μας απογοητεύουν - πάντα μας συγκινούν ή μας ψυχαγωγούν, μας βοηθούν να δραπετεύσουμε από την καθημερινότητά μας ή να την κατανοήσουμε καλύτερα:

1. Ο "Αγαπητικός της Βοσκοπούλας" που έκανε πριν από λίγες ημέρες πρεμιέρα στο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, City Link), είναι η κλασική ελληνική ιστορία αγάπης του Δημητρίου Κορομηλά. Εκτυλίσσεται στη γιορτή της Αναλήψεως, μια μεγάλη ημέρα για τους ανθρώπους της υπαίθρου, όταν ο μέλλων γαμπρός μιας μάνας-χήρας, της Μάρως, ξυπνάει μέσα της την ξεχασμένη θηλυκότητά της και την καλεί να ξαναζήσει το μεγάλο, παλιό έρωτά της. Η σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Ζούλια, πρωταγωνιστούν οι Μαρία Πρωτόπαππα, Ρένη Πιττακή, Χρήστος Στέργιογλου και τραγουδάει ο Γιώργος Μαργαρίτης. Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων: τηλ. 211 1000 365, www.ticket365.gr

2. Μια άλλη χωριάτισσα, μια απλή γυναίκα από τα Αμπελάκια της Θεσσαλίας, είναι η ηρωίδα του "Γάμου" της Βάσας Σολωμού Ξανθάκη, μιας από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες της Άννας Βαγενά, που ανεβαίνει ξανά φέτος στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Μεταξουργείο (Ακαδήμου 14), σε μορφή μονολόγου, θεατρική προσαρμογή-σκηνοθεσία και ερμηνεία της Άννας Βαγενά. Έζησε τη βαναυσότητα ενός αλκοολικού πατέρα, είδε την αγάπη του άνδρα της να μεταμορφώνεται σε περιφρόνηση όταν άρχισε να γεννάει κωφάλαλα παιδιά εξαιτίας της βαριάς κληρονομικότητας του αλκοολικού πατέρα της, και πάλεψε με νύχια και δόντια, σε μια κοινωνία που δεν δέχεται εύκολα την αναπηρία. Προπώληση εισιτηρίων: ταμείο θεάτρου Μεταξουργείο, www.viva.gr, www.public.gr, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ianos, Reload.

3. Και από την ελληνική ύπαιθρο στο Παρίσι του 19ου αιώνα θα μας ταξιδέψει ο "Σιρανό ντε Μπερζεράκ", η κλασική ιστορία αγάπης του Σιρανό για τη Ρωξάνη, του συγγραφέα Εντμόν Ροστάν, στην οποία η ομορφιά της ψυχής νικάει κάθε εξωτερική ατέλεια. Παρουσιάζεται στο θέατρο Πάνθεον (Πειραιώς 166, Ταύρος) σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα από τις 17/10. Πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Σμαράγδα Καρύδη, Κώστας Μπερικόπουλος, Γιώργος Παπαγεωργίου. Η μουσική είναι της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Pantheontheater.gr, τηλ. 210 3471111.

4. Στο πνεύμα της σύγχρονης εποχής κινείται το έργο του Θοδωρή Αθερίδη "Πράματα και θάματα", που ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Μικρό Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, Citylink). Η ιστορία τριών φίλων, μπλεγμένων σε ηλεκτρονική απάτη, καταλήγει να είναι ακόμη πιο πραγματική απ' αυτές που ακούγονται στις ειδήσεις. Ένας επιτήδειος θαυματοποιός, στην προσπάθεια του να ξεδιαλύνει το χάος, καταλήγει να παρουσιάζει μια underground πολιτική σάτιρα, σπαρταριστό καθρέφτισμα της σημερινής μας κατάστασης, προσωπικής και πολιτικής. Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Ζουγανέλης, Θοδωρής Αθερίδης, Λευτέρης Ελευθερίου. Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων: Στο ταμείο του Παλλάς, στο τηλ. 211 1000 365 και στα www.ticket365.gr, www.a-th.gr.

5. Μια βραβευμένη στο Φεστιβάλ Κωμωδίας 2014 παράσταση, οι "Φευγάτοι" της Ιφιγένειας Μούχτση, ανεβαίνουν κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00 από το θίασο 4 X 4 στο θέατρο Eliart (Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός, τηλ. 210 3477677). Η γλυκόπικρη αυτή μουσικοθεατρική κωμωδία αναφέρεται σε μια κυρίαρχη ελληνική τάση των τελευταίων χρόνων, τη φυγή, και προσπαθεί να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα όπως: Πώς μπορείς να ζήσεις μέσα στην κρίση χωρίς να κλέψεις τα κλεμμένα; Πόσο διαφέρει μια κυρία των βορείων προαστίων από έναν αναρχικό; 

Πάρε μια γεύση από το τι θα δεις επί σκηνής:

agapitikosvoskopoulas.jpg

"Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας", θέατρο Παλλάς

ogamos.jpg

"Ο γάμος", θέατρο Μεταξουργείο

sirano.jpg

"Σιρανό ντε Μπερζεράκ", θέατρο Πάνθεον

pramatakaithamata.jpg

"Πράματα και θάματα", θέατρο Μικρό Παλλάς

oifevgatoi.jpg

"Οι φευγάτοι", θέατρο Eliart

Εισαγωγική φωτό: Ann Martin/Flickr

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

CELEBS

Έλενα Τοπαλίδου: Εντυπωσίασε με τον χορό της σε επίδειξη μόδας

Η σύζυγός του Νίκου Κουρή φορούσε ένα κίτρινο μάξι φόρεμα

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

CELEBS

Διαζύγια διασήμων: Zευγάρια που έβγαλαν ανακοίνωση για τον χωρισμό τους

Όταν Μενεγάκη-Λάτσιος, Σκορδά-Λιάγκας, Λασκαράκη-Τσιμιτσέλης έγιναν... τέως