Μήπως είσαι... μυγιάγγιχτη;

Σε ενοχλεί που ο σύντροφός σου σού είπε μια κουβέντα παραπάνω, που μια συνάδελφος δεν σε έκανε φίλη στο Facebook.... σε ενοχλούν τα πάντα. Πώς θα το αλλάξεις;

Γεωργία Κοντού

"Οι περισσότερες από τις αντιδράσεις μας στη ζωή δεν είναι τίποτε άλλο από συνήθειες, δηλαδή μια συμπεριφορά στην οποία έχουμε μάθει", απαντά ο Dr Richard Carlson, ψυχολόγος και συγγραφέας του βιβλίου "Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα…", "Αν εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να είναι ευερέθιστος, αυτό ακριβώς θα γίνουμε". Ο ειδικός πιστεύει, ωστόσο, ότι ποτέ δεν είναι αργά για να εκπαιδευτείς στην ψυχραιμία.

Πώς θα τα καταφέρεις: 

1. Προσπάθησε να παρατηρήσεις τις αντιδράσεις σου στα γεγονότα και τους ανθρώπους γύρω σου. Μάλλον θα διαπιστώσεις ότι μέχρι τώρα δεν είχες αντιληφθεί πόσο υπερβολικές είναι ορισμένες από αυτές. 

2. Δεσμεύσου στον εαυτό σου ότι θα τις τροποποιήσει. Εξέτασε προσεκτικά τις σκέψεις που σου προκαλεί κάθε συμπεριφορά των άλλων. Κάθε φορά που καταλαβαίνεις ότι έκανες την τρίχα... τριχιά, προσπάθησε να τις αντικαταστήσεις με άλλες σκέψεις, όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικές.

Να θυμάσαι: Αν σταματήσεις να κολλάς σε μικροπράγματα, και εσύ θα απολαμβάνεις περισσότερο τη ζωή σου και οι άλλοι θα παρατηρήσουν και θα εκτιμήσουν τη θετική αλλαγή στη συμπεριφορά σου!About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares