Είσαι αγχωμένη; Αυτά είναι τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις!

Αναγνωρίζεις σε κάποιο τον εαυτό σου;

Γεωργία Κοντού

Όταν η λογική σου θολώνει και τα συναισθήματα παίρνουν το πάνω χέρι, ιδού μερικά από τα (συχνά καταστροφικά) αποτελέσματα: 

1. Ξεσπάς στον πρώτο που θα βρεις μπροστά σου. Εκτός από το ότι δεν σου φταίει σε τίποτα π.χ. ο συνάδελφος που έτυχε να βρεθεί κοντά σου σε μια κακή στιγμή, με αυτό τον τρόπο μεταδίδεις το στρες και στους γύρω σου, με αποτέλεσμα να μπαίνετε όλοι μαζί σε ένα φαύλο κύκλο. Όταν είσαι στρεσαρισμένη, προσπάθησε να εκμεταλλευτείς, αντιθέτως, την αγχολυτική επίδραση της επαφής με τους κολλητούς σου φίλους.

2. Παίρνεις βιαστικές αποφάσεις. Που αργότερα μπορεί να μετανιώσεις. Δεν χάθηκε κι ο κόσμος αν αγοράσεις ένα μπλουζάκι που δεν θα φορέσεις ποτέ, αλλά όταν μιλάμε για σπουδαίες αποφάσεις, τότε τα πράγματα γίνονται σοβαρά. Προτού λοιπόν για παράδειγμα πεις το "ναι" σε μια πρόταση για δουλειά που υποψιάζεσαι ότι δεν σου ταιριάζει, χαλάρωσε και εξέτασέ την προσεκτικά.

3. Γίνεσαι αναβλητική. Μερικές φορές όταν έχουμε μια τεράστια λίστα από εκκρεμότητες επιλέγουμε την τακτική της άρνησης και προσποιούμαστε... ότι όλες οι υποχρεώσεις μας θα τακτοποιηθούν ως δια μαγείας. Μπορεί όμως αυτή η προσέγγιση να προσφέρει προσωρινή ανακούφιση, αλλά μακροπρόθεσμα επίσης θα μας βάλει σε ένα φαύλο κύκλο στρες. Κι αυτό γιατί οι εκκρεμότητες, θέλοντας και μη, θα συνεχίσουν να συσσωρεύονται.

4. Αναμασάς κάθε λεπτομέρεια. Καλό είναι όταν κάτι πηγαίνει στραβά να εξετάζεις τι έκανες λάθος, αλλά αν σκέφτεσαι ξανά και ξανά τα ίδια, το αποτέλεσμα θα είναι να επιβαρύνεις την υγεία σου: Σύμφωνα με μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση PLOS ONE, το αναμάσημα αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους. Επίσης, η ψυχολογική μας αντίδραση σε ένα δυσάρεστο γεγονός μπορεί να έχει περισσότερες αρνητικές συνέπειες από το ίδιο το γεγονός.

5. Δεν κοιμάσαι αρκετά. Μια κουβέντα είναι το να χορτάσεις ύπνο όταν είσαι στρεσαρισμένη, αλλά μην επιδιώκεις και το ξενύχτι. Η έλλειψη ύπνου επιδεινώνει το στρες (με αποτέλεσμα και πάλι να μπαίνεις στο φαύλο κύκλο που λέγαμε). Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις όταν δεν μπορείς να κοιμηθείς είναι να καθίσεις μέχρι το πρωί μπροστά στον υπολογιστή ή να κολλήσεις με την αγαπημένη σου αστυνομική τηλεοπτική σειρά. Ξάπλωσε λοιπόν στο κρεβάτι, πιες ένα χαλαρωτικό αφέψημα και διάβασε ένα βιβλίο. Είναι ο καλύτερος τρόπος να υποδεχτείς τον Μορφέα. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares