Skip to main content

SINGLES

Η εποχή της γέννησής μας επηρεάζει (και) τον χαρακτήρα μας!

Όχι μόνο το...ζώδιο! 


Μαρία Μυλωνά

 Το διαβάσαμε στο TheTOC

Η ψυχική διάθεση και η ιδιοσυγκρασία -το ταμπεραμέντο- εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και ένας από αυτούς -περιέργως- είναι και η εποχή που γεννήθηκε κανείς, σύμφωνα με μια νέα ουγγρική επιστημονική έρευνα.

Από τα παλιά χρόνια, η αστρολογία έχει προσπαθήσει να συσχετίσει την προσωπικότητα ενός ανθρώπου με την επιρροή των πλανητών την εποχή που γεννήθηκε και τώρα οι επιστήμονες, με τον δικό τους τρόπο, έρχονται να αναγνωρίσουν μια εποχική επιρροή στην κυρίαρχη ψυχική δομή της προσωπικότητας. Μάλιστα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η εποχή της γέννησης (χειμώνας, καλοκαίρι κ.λπ.) μπορεί να επηρεάσει και μάλιστα σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών στο μέλλον.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Ξένια Γκόντα του Τμήματος Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Νευροψυχοφαρμακολογίας στο Βερολίνο (18 έως 21 Οκτωβρίου), μελέτησαν πάνω από 400 άτομα με μέση ηλικία 21 ετών, συσχετίζοντας την προσωπικότητα και τις πιθανές διαταραχές της, με το πότε γεννήθηκε καθένας.

Η ανάλυση, μεταξύ άλλων, έδειξε ότι:

* Οι άνθρωποι με κυκλοθυμική προσωπικότητα (με γρήγορες εναλλαγές διάθεσης μεταξύ χαράς και λύπης) έχουν σε σημαντικά μεγαλύτερο βαθμό γεννηθεί το καλοκαίρι. Αντίθετα, σπάνια είναι κυκλοθυμικός κάποιος που έχει γεννηθεί τον χειμώνα.

* Οι άνθρωποι με υπερθυμία (υπερβολικό αίσθημα ευεξίας και ενεργητικότητας) έχουν γεννηθεί κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι.

* Όσοι έχουν γεννηθεί τους χειμωνιάτικους μήνες, είναι πολύ λιγότερο επιρρεπείς σε ευερεθιστότητα και νεύρα, σε σχέση με όσους έχουν γεννηθεί άλλες εποχές του έτους.

Οι γεννημένοι στη διάρκεια του φθινοπώρου εμφανίζουν πολύ μικρότερη τάση για κατάθλιψη σε σχέση με όσους έχουν γεννηθεί τον χειμώνα.

Διάβασε περισσότερα εδώ

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέρα από τη θάλασσα | Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ψηφιακή πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube | 31.03.2024 | 21:00 | Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής