Skip to main content

SINGLES

3 mind tricks κατά της κατάθλιψης

Μην αφήνεις τη θλίψη να σε νικάει.



Τα χάπια δεν είναι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει κανείς από την μαύρη τρύπα της κατάθλιψης. Φυσικά και βοηθάνε, και ο γιατρός σου είναι σίγουρα ο αρμόδιος για να τοποθετηθεί επαυτού.

Υπάρχει όμως και ένας ακόμα τρόπος για να μειώσεις αισθητά τα συμπτώματα της νόσου, βασισμένος στη γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία. Ή αλλιώς κάποια κόλπα του μυαλού:

1. Σταμάτα την καταστροφολογία

Μπορεί να σου συνέβη κάτι πολύ αρνητικό, μπορεί και όχι. Η τάση σου όμως να ερμηνεύεις τα πάντα με αρνητισμό και πεσσιμισμό επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κατάστασή σου και σίγουρα δεν δίνει λύση στα όποια προβλήματα.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να εκφράζεσαι και να σκέφτεσαι θετικά. Εάν, για παράδειγμα, σε απέλυσαν μην σκέφτεσαι «Πωπω, με τόση ανεργία καταστράφηκα, θα χάσω το σπίτι μου, θα χάσω το αυτοκίνητό μου» κλπ. Σκέψου: «Θα καταφέρω να βρω μια άλλη δουλειά σύντομα!». 

2. Μην γίνεσαι εμμονική

Ο φίλος σου σού είπε κάτι που σε πείραξε και από τότε αυτό τριβελίζει συνεχώς στο μυαλό σου. Φυσικά το κάνεις ολοένα και μεγαλύτερο, μέχρι που το θέμα γίνεται τόσο μεγάλο που μπορεί να εκραγεί μέσα στον εγκέφαλό σου.

Προσπάθησε να απασχολήσεις τη σκέψη σου με κάτι άλλο, κατά προτίμηση κάτι που θα σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Είναι αυτό που σε απλά ελληνικά λέμε «ξεκόλλα». Αυτό.

3. Μην γίνεσαι μάντης κακών

Το κληρονομικό χάρισμα σε έχει καταβάλει και μπορείς να προβλέψεις τα πάντα, ή τουλάχιστον όσα σε αφορούν και έχουν να κάνουν με καταστροφή, δυστυχία και πόνο. Γιατί αυτά προβλέπεις ότι θα σου συμβούν. Τίποτα καλό δεν δείχνει το φλυντζάνι.

Καταρχάς, κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι. Διαχειρίσου το τώρα και μην ανησυχείς αδίκως για το μετά. Αύριο είναι μια άλλη μέρα, πολύ πιο φωτεινή από όσο νομίζεις. 
 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ