Κεφάλαιο «αυτοπεποίθηση»: Αν δεν αγαπάς εσύ τον εαυτό σου, τότε ποιος; 

Γιατί σου αξίζει μία θέση... παντού.  

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Η αυτό-εμπιστοσύνη είναι πάντοτε το μυστικό της επιτυχίας. Έχεις ποτέ διστάσει να προχωρήσεις σε κάτι καινούριο σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο, επειδή  δεν ένιωσες  εμπιστοσύνη προς τον ίδιο σου τον εαυτό; Η αυτοπεποίθηση έχει να κάνει με το «γνώθι σαυτόν» και περισσότερο με το να γνωρίζεις καλά μέσα σου, ότι είσαι άξια να αποκτήσεις αυτά για τα οποία παλεύεις στη ζωή. Αισθάνεσαι δυναμική ή μήπως κάποιες μικρές, εσωτερικές αμφιβολίες σε κρατούν στάσιμη; 

Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε ονειροπόλοι, θέτουμε στόχους, αλλά υστερούμε στο θέμα αυτοπεποίθησης, ιδιαίτερα στον τομέα των ερωτικών σχέσεων. Πριν προλάβεις να σκεφτείς ότι το συγκεκριμένο θέμα δε σε αφορά, σκέψου το εξής: Πόσες φορές ζήτησες τη βοήθεια της κολλητής σου, για να χειριστείς έναν τύπο που σε γοήτευσε. Άλλες τόσες θα σκέφτηκες, ότι δεν του είσαι αρκετή ή δεν τον ελκύεις, άρα αποκλείεται να σε προσέξει.  

Αυτό θα πει έλλειψη αυτοπεποίθησης. Μερικοί για καλή τους τύχη την έχουν έμφυτη, αλλά για όλους τους υπόλοιπους, όπως και για μένα καλή ώρα, είναι ένα κομμάτι του εαυτού, που χρειάζεται σταδιακή καλλιέργεια. 

Μη σε νοιάζει τι θα πουν οι «άλλοι» και βγες επιτέλους από το comfort zone σου. Η αυθεντικότητα και η αυτό–εμπιστοσύνη ναι μεν αφορά εσένα, εκπέμπεται όμως με θετική αύρα και στους γύρω σου. Πώς θα την πετύχεις; Με αυτή την τεχνική! 

Tip No1:  Το φανταστικό πρόσωπο 

Σκέψου ένα άτομο που εκπέμπει αυτοπεποίθηση. Διάλεξε κάποιο οικείο σου πρόσωπο ή ακόμα και κάποιον διάσημο που εκτιμάς. Κλείσε τα μάτια και φαντάσου αυτό το άτομο σε ένα κλειστό χώρο μαζί με άλλους. Όλοι τους είναι δυναμικοί χαρακτήρες. Παρατήρησε τον τρόπο που αντιμετωπίζουν ένα πρώτο ραντεβού ή μια καινούρια γνωριμία. 

Tip No2:  Μπες στο σώμα του

Ήρθε η στιγμή να κλέψεις λίγη από την.. ενέργεια του. Φαντάσου λοιπόν, ότι σου δίνει την ευκαιρία να συμπεριφερθείς ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με αυτοπεποίθηση. Πως είναι αυτή η εμπειρία; Πως ανταποκρίνεται ο περίγυρος σου;

Tip No3:  Μη μένεις στα λόγια, οι πράξεις μετράνε. 

Άνοιξε τα μάτια και συνέχισε την ημέρα σου. Κάθε φορά που αισθάνεσαι πως το υποσυνείδητο σου σε κατακρίνει ή βυθίζεσαι στις αρνητικές σκέψεις, πάρε μια βαθιά ανάσα και δημιούργησε το θετικό ενεργειακό πεδίο που βίωσες νωρίτερα. 

Αυτήν την τεχνική μπορείς να τη δουλεύεις μέρα με τη μέρα, ώσπου να αισθανθείς  άνετα με τον εαυτό σου. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares