Skip to main content

SINGLES

Κεφάλαιο «αυτοπεποίθηση»: Αν δεν αγαπάς εσύ τον εαυτό σου, τότε ποιος; 

Γιατί σου αξίζει μία θέση... παντού.  



Η αυτό-εμπιστοσύνη είναι πάντοτε το μυστικό της επιτυχίας. Έχεις ποτέ διστάσει να προχωρήσεις σε κάτι καινούριο σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο, επειδή  δεν ένιωσες  εμπιστοσύνη προς τον ίδιο σου τον εαυτό; Η αυτοπεποίθηση έχει να κάνει με το «γνώθι σαυτόν» και περισσότερο με το να γνωρίζεις καλά μέσα σου, ότι είσαι άξια να αποκτήσεις αυτά για τα οποία παλεύεις στη ζωή. Αισθάνεσαι δυναμική ή μήπως κάποιες μικρές, εσωτερικές αμφιβολίες σε κρατούν στάσιμη; 

Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε ονειροπόλοι, θέτουμε στόχους, αλλά υστερούμε στο θέμα αυτοπεποίθησης, ιδιαίτερα στον τομέα των ερωτικών σχέσεων. Πριν προλάβεις να σκεφτείς ότι το συγκεκριμένο θέμα δε σε αφορά, σκέψου το εξής: Πόσες φορές ζήτησες τη βοήθεια της κολλητής σου, για να χειριστείς έναν τύπο που σε γοήτευσε. Άλλες τόσες θα σκέφτηκες, ότι δεν του είσαι αρκετή ή δεν τον ελκύεις, άρα αποκλείεται να σε προσέξει.  

Αυτό θα πει έλλειψη αυτοπεποίθησης. Μερικοί για καλή τους τύχη την έχουν έμφυτη, αλλά για όλους τους υπόλοιπους, όπως και για μένα καλή ώρα, είναι ένα κομμάτι του εαυτού, που χρειάζεται σταδιακή καλλιέργεια. 

Μη σε νοιάζει τι θα πουν οι «άλλοι» και βγες επιτέλους από το comfort zone σου. Η αυθεντικότητα και η αυτό–εμπιστοσύνη ναι μεν αφορά εσένα, εκπέμπεται όμως με θετική αύρα και στους γύρω σου. Πώς θα την πετύχεις; Με αυτή την τεχνική! 

Tip No1:  Το φανταστικό πρόσωπο 

Σκέψου ένα άτομο που εκπέμπει αυτοπεποίθηση. Διάλεξε κάποιο οικείο σου πρόσωπο ή ακόμα και κάποιον διάσημο που εκτιμάς. Κλείσε τα μάτια και φαντάσου αυτό το άτομο σε ένα κλειστό χώρο μαζί με άλλους. Όλοι τους είναι δυναμικοί χαρακτήρες. Παρατήρησε τον τρόπο που αντιμετωπίζουν ένα πρώτο ραντεβού ή μια καινούρια γνωριμία. 

Tip No2:  Μπες στο σώμα του

Ήρθε η στιγμή να κλέψεις λίγη από την.. ενέργεια του. Φαντάσου λοιπόν, ότι σου δίνει την ευκαιρία να συμπεριφερθείς ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με αυτοπεποίθηση. Πως είναι αυτή η εμπειρία; Πως ανταποκρίνεται ο περίγυρος σου;

Tip No3:  Μη μένεις στα λόγια, οι πράξεις μετράνε. 

Άνοιξε τα μάτια και συνέχισε την ημέρα σου. Κάθε φορά που αισθάνεσαι πως το υποσυνείδητο σου σε κατακρίνει ή βυθίζεσαι στις αρνητικές σκέψεις, πάρε μια βαθιά ανάσα και δημιούργησε το θετικό ενεργειακό πεδίο που βίωσες νωρίτερα. 

Αυτήν την τεχνική μπορείς να τη δουλεύεις μέρα με τη μέρα, ώσπου να αισθανθείς  άνετα με τον εαυτό σου. 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.