Skip to main content

SINGLES

6 ανακουφιστικά διδάγματα για τον πόνο

Όταν νιώθεις ότι ανεβαίνεις συνεχώς έναν Γολγοθά.



Μπορεί ο Θεάνθρωπος να υπέφερε για μας, μπορεί να παρακολουθείς τον Ιησού από τη Ναζαρέτ αλλά σκέφτεσαι πως όταν εσύ πονάς τίποτα δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. 

Κι όμως, ο πόνος είναι ένα κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης, αναγκαίο και πολλές φορές λυτρωτικό. Τα χαρούμενα συναισθήματα δεν θα υπήρχαν χωρίς τα δύσκολα. Δεν θα μπορούσες να χαρείς πραγματικά εάν δεν είχες ποτέ σου πονέσει.

1. Ο πόνος έρχεται για να δοκιμάσεις τα όριά σου, να ξεπεράσεις τον ίδιο σου τον εαυτό, γιατί όχι να δημιουργήσεις. Τα μεγαλύτερα δημιουργήματα, από έναν πίνακα μέχρι τη γέννηση ενός παιδιού, βγαίνουν πάντα μέσα από τον πόνο.

2. Μην αρνείσαι τα συναισθήματά σου. Οι θεωρίες που μας θέλουν χαρούμενους 24 ώρες το 24ωρο έχουν καταρριφθεί. Σημασία έχει να αναγνωρίζεις και να βιώνεις αυτό που νιώθεις, ό,τι κι αν είναι αυτό.

3. Μην αυτοτιμωρείσαι νομίζοντας ότι πονάς γιατί αξίζει λίγο ή καθόλου. Μην φορτώνεις τον πόνο σου με ενοχές και ντροπή για τον εαυτό σου.

4. Σκέψου ότι πονάς γιατί απλά ζεις. Όπως ένα παιδί που καθώς παίζει πέφτει και χτυπά. Θα του στερήσεις το παιχνίδι επειδή υπάρχει η πιθανότητα να πονέσει; Θα στερηθείς κι εσύ τη ζωή γιατί μέσα της έχει τον πόνο; 

5. Το να περάσεις ορισμένες φάσεις της ζωής σου με στεναχώρια και λύπη είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μην ξεχνάς όμως ότι όταν αυτά τα συναισθήματα διαρκούν πολύ ένας ειδικός μπορεί να γίνει βοηθός σου.  

6. Τελικά, το ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Κάνε φόκους σε αυτό που βιώνεις και προσπάθησε κάθε φορά να βγαίνεις καλύτερη μέσα από τις δυσκολίες της ζωής.   

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.