Skip to main content

SINGLES

Γιατί ξεχνάς συνέχεια μέρη και ονόματα;

Η σωτήρια λειτουργία της επιλεκτικής προσοχής.



Πάλι χθες συνάντησα μια παλιά μου συμμαθήτρια, η οποία θυμόταν το όνομά μου και με χαιρέτησε αλλά εγώ ούτε καν ήμουν σίγουρη εάν πήγαινε μαζί μου σχολείο ή μήπως με την αδερφή μου. Κοιτώντας την στα μάτια κατάλαβα ότι δεν μου είναι συμπαθής. Η αύρα της ήταν πολύ αρνητική. Θα πρέπει να ήταν πάντα έτσι. 

Pixel
Pixel

Και στην τελική, γιατί να την θυμάμαι; Σε τι ακριβώς θα μου χρησιμεύσει στη ζωή μου; Μια ακόμα περιττή πληροφορία που θα ήταν ικανή να κρασάρει τον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου μου. Όχι, ευχαριστώ.

Εάν σου τυχαίνει και σένα, και ανησυχείς για τη μνήμη σου, μάθε ότι απλά έχεις ενεργή τη λειτουργία της επιλεκτικής προσοχής.

Τι σημαίνει αυτό; Οι πληροφορίες που λαμβάνει ο εγκέφαλός σου είναι τόσο πολλές που πρέπει πρώτα να επεξεργαστεί τις σημαντικές και μετά τις δευτερεύουσες.

Φαντάσου μόνο ότι παίρνει πληροφορίες και με τις πέντε αισθήσεις σου, δηλαδή ήχοι, μυρωδιές, αφές, τα πάντα πάνε και μπαίνουν στο μυαλό σου. Βρίσκουν όμως τη θέση που τους αξίζει.   

Για αυτό, μπορεί να θυμάσαι τα πάντα για κάτι που σε ενδιαφέρει, και για κάτι άλλο που νιώθεις ότι δεν σε αφορά να μη θυμάσαι τίποτα. 

Ακόμα ένα μήνυμα ότι στη ζωή πρέπει να είσαι πολύ επιλεκτική και να μην μοιράζεσαι. Ακολούθησε το τρανό παράδειγμα που σου δίνει ο εγκέφαλός σου, βάλε προτεραιότητες και άφησε στην άκρη οτιδήποτε απλώς δεν σε αφορά.  

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Γιατί οι άντρες διστάζουν να ξεκινήσουν μια σχέση

Μερικοί πιθανοί λόγοι που καλό είναι να τους έχεις υπόψη

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

16/5 Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικηής Γλώσσας 2024: Μιράντα Βερούλη & Choro Plus Half Note Jazz Club

Από το φάντο στη σάμπα: Ένα μουσικό ταξίδι με το καράβι του Πορτογαλόφωνου κόσμου