Επιχείρηση ευτυχία: Αυτή είναι η μέθοδος που θα σε βοηθήσει να πετύχεις!

Κάνε την άσκηση. 

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Όταν ήμουν μικρή, θυμάμαι, πως καθετί που συνέβαινε γύρω μου έμοιαζε τόσο συναρπαστικό, σαν θαύμα. Το παιχνίδι με τις κούκλες, το παγωτό που μου αγόραζε η γιαγιά, το κουδούνι για το διάλειμμα στο σχολείο, τα χρώματα, γίνονταν εικόνες και αυτόματα εμπειρίες – αγαπημένες συνήθειες. 

Αυτές λοιπόν είναι κάποιες από τις καλές συνήθειες που αποκτά κανείς με το πέρασμα του χρόνου. Σου χαρίζουν αβίαστα χαμόγελα και ευτυχία. Κάπου εκεί ανάμεσα στις σκέψεις μου αναρωτήθηκα, ποιες μπορεί να είναι οι κακές συνήθειες, που μου φέρνουν αρνητική ενέργεια. Υπάρχουν άραγε;

Θεωρώ, πως ναι. Αφιέρωσε δυο λεπτά και σκέψου, πως αισθάνεσαι κάθε φορά που οι φίλοι σου δεν απαντούν στο τηλέφωνο ή ποιο είναι το μήνυμα που λαμβάνεις, όταν δεν προχωράει μια καινούρια σχέση; Είμαι σχεδόν βέβαιη, πως αισθάνεσαι ανεπιθύμητη και στις δυο περιπτώσεις. Αυτή είναι μια κακιά συνήθεια, που μπορεί να σε βλάψει και να σε πληγώνει, ακόμα κι αν γίνεται χωρίς να το συνειδητοποιείς. 

Για να μην ταλαιπωρείσαι, δούλεψε με τον εαυτό σου και απέφυγε τις αρνητικές επιρροές με μια μέθοδο που θα σε κάνει ευτυχισμένη για πάντα:

• Πάρε τη μεγάλη απόφαση και δεσμεύσου ότι είσαι έτοιμη, να αλλάξεις κάθε κακή συνήθεια της καθημερινότητας  που σου κλέβει την ενέργεια. Για αρχή, ξεκίνα από τα συναισθήματα σου και εντόπισε εκείνο που σε «έριξε» ψυχολογικά και τη σκέψη που το προκάλεσε. Σημείωσε την σε ένα χαρτί και βάλε στόχο να την ξεπεράσεις. Σκοπός είναι να αναζητάς πάντα το πιο αποτελεσματικό μονοπάτι σκέψης. 

• Επέλεξε τη νέα συνήθεια ευτυχίας και γράψε την σε ένα χαρτί με μεγάλα γράμματα, το οποίο μετά θα φυλάξεις σε εμφανές σημείο. Για παράδειγμα γράψε « είμαι μια πανέμορφη και αξιόλογη γυναίκα και κάθε άντρας  είναι τυχερός αν με γνωρίσει». Θα σου φανεί περίεργο στην αρχή, αλλά είπαμε, όλα είναι θέμα συνήθειας!

• Επανάληψη και εξάσκηση. Οι δυο βασικοί κανόνες για να πεισθείς, πως πρέπει να σκέφτεσαι θετικά και να είσαι χαρούμενη. Πες τη νέα σου φράση, το μότο σου, κάθε πρωί ή πριν τον ύπνο και θύμισε την στον εαυτό σου κάθε φορά που προσπαθεί να  κάνει πισωγύρισμα. 

• Γιόρτασε το! Δεν εννοώ φυσικά να κάνεις κάποιο πάρτι, αλλά είτε το νιώθεις είτε όχι, να φέρεσαι σαν να έχεις ήδη πετύχει το στόχο της αλλαγής. Άλλωστε, όταν αισθάνεσαι χαρά μέσα σου, μπορείς να τον πετύχεις πιο εύκολα και άμεσα. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares