Skip to main content

SINGLES

Το χειρότερο που μπορεί να σου τύχει στη δουλειά

Πες μου τώρα πού πάει ο νους σου.



Να, σαν να ακούω τις απαντήσεις: Να σε απολύουν χωρίς προειδοποίηση. Να σε διώχνουν χωρίς αποζημίωση. Να μην σε πληρώνουν. Να βρωμάει ο διπλανός σου. Να θέλεις να πας και να γυρίσεις πάνω από τρεις ώρες.  

Ναι, ναι, όλα αυτά ισχύουν, βγαλμένα από τη ζωή προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στον εργασιακό χώρο. 

Κι όμως, δεν υπάρχει χειρότερο για έναν εργαζόμενο από το να σε υποτιμάνε. Να αισθάνεσαι ότι δεν σε σέβονται. Να νιώθεις έντονη την τοξικότητα. Να μην υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας. Να σου μιλάνε με αγένεια. 

Και ξέρεις τι γίνεται με αυτές τις περιπτώσεις. Συνήθως δεν καταγράφονται πουθενά. Δεν είναι μια απόλυση, μια αδικία για την οποία μπορεί να βρεθείς στις δικαστικές αίθουσες.

Πρόκειται για καταστάσεις τις οποίες εάν ανεχτείς για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα βρεθείς σε άλλες αίθουσες. Αναμονής ψυχιατρικής κλινικής.

Θεωρείς ότι υπερβάλλω; Το ξέρεις ότι αυτά τα φαινόμενα ολοένα και αυξάνονται; Την ίδια στιγμή, μειώνονται και οι μισθοί. Ενώ δηλαδή παλιά έλεγες και ένα «ας κάνω λίγη υπομονή, η δουλειά είναι πολύ καλή, τα λεφτά είναι εξαιρετικά», ποιος μπορεί τώρα να πει κάτι τέτοιο; Ελάχιστοι. 

Εάν νιώθεις ότι σε υποτιμούν στη δουλειά σε ό,τι αφορά στις γνώσεις, την εμπειρία, την ικανότητα, μην αφήνεις αυτόν τον ανεμοστρόβιλο να σε παρασύρει. Στην τελική, θα σε πάρει και θα σε σηκώσει. 

Εάν μπορείς, μίλησε στον άνθρωπο που ευθύνεται. Εν συνεχεία, μίλησε στον από πάνω του. Και εάν η κατάσταση συνεχιστεί, αποφάσισε: Είσαι διατεθειμένη να εργάζεσαι για να πληρώνεις τη νοσηλεία σου; Απόφαση ζωής.   

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ