Skip to main content

SINGLES

Τι συμβαίνει όταν μέσα σου βράζεις από οργή

Γιατί η εσωτερίκευση θυμού είναι τόσο βλαβερή;



Είναι οι άνθρωποι που θυμώνουν και δεν το κρύβουν με τίποτα. Εκφράζονται ανοιχτά, εκτονώνονται, το βγάζουν όλο αυτό από μέσα τους, είτε με καλό είτε με κακό τρόπο. Αυτοί με τον κακό τρόπο δεν είναι και οι καλύτεροι φίλοι μας, να το πούμε.

Είναι και οι άλλοι, που θυμώνουν, γιατί άνθρωποι είναι, αλλά κρατάνε μέσα τους τον θυμό όπως τα μικρά παιδιά κρατάνε την αναπνοή τους για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους. 

Είναι αυτή η δεύτερη κατηγορία πιο αρεστή, πιο ευγενική, πιο καλόβολη για τους γύρω τους; Σίγουρα κάπως έτσι σκιαγραφείται το προφίλ τους με μια πρώτη ματιά. 

Τι συμβαίνει όμως στον ψυχισμό τους; Η εσωτερίκευση θυμού είναι μια εκλογικευμένη κατάσταση ή μήπως μια καθόλα αρνητική;

Οπωσδήποτε το να κρατάς τον θυμό σου έχει επιπτώσεις τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική σου υγεία, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει μέχρι και σε κατάθλιψη.

Όσοι εσωτερικεύουν αντί να εξωτερικεύουν τον θυμό τους συνήθως έχουν εξαρτήσεις όπως το κάπνισμα ή το αλκοόλ, ενώ συχνά είναι τελειομανείς και εργασιομανείς.   

Θα πρέπει να θυμάσαι ότι ο θυμός δεν θα εξατμιστεί. Θα είναι εκεί και θα σιγοβράζει. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να μάθεις να διαχειρίζεσαι τον θυμό σου με υγιείς τρόπους ώστε να μην βλάπτεις τον εαυτό σου και με θετικούς χειρισμούς ώστε να μην πλήττεται η κοινωνικότητά σου.

Δεν ξέρεις πώς να το κάνεις; Ένας ειδικός θα σε βοηθήσει ουσιαστικά και μετά από καιρό θα δεις πόσο θα έχει αλλάξει η ζωή σου. 
 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα