Ανακάλυψε τη δημιουργικότητα μέσα από τη διαφορετικότητα - AllYou.gr

Search

 

Ανακάλυψε τη δημιουργικότητα μέσα από τη διαφορετικότητα

Τα παιδιά με αυτισμό ή νοητική υστέρηση έχουν διδάξει στην Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγό και πρόεδρο του συλλόγου «ΑΛΜΑ», ένα πολύτιμο μάθημα

> ΕΓΩ ::
19 Μαρτίου 2019
Συντάκτης : Allyou Team

Κάποιες φορές η διαφορετικότητα δεν είναι θέμα εξωτερικών χαρακτηριστικών ή ενδιαφερόντων, αλλά προοπτικής. Εξαρτάται, δηλαδή, από τον τρόπο που επιλέγεις να αντιμετωπίσεις τη ζωή και τις δυσκολίες που συναντάς στο δρόμο σου.

Από τη θέση της ως ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του συλλόγου «ΑΛΜΑ», η Κατερίνα Γιαννακοπούλου έχει έρθει σε επαφή με χιλιάδες παιδιά με αυτισμό ή νοητική υστέρηση. Αυτά τα παιδιά, της έχουν δώσει ένα πολύτιμο μάθημα που δεν θα το ξεχάσει ποτέ.

panadolallyouins.jpg

 

"Αυτό που έμαθα από τα παιδιά μου όλα αυτά τα χρόνια, είναι το πόσο σπουδαίο είναι να ανακαλύπτεις τη μοναδικότητά σου και μέσα από τη διαφορετικότητα να καταφέρνεις να γίνεσαι δημιουργικός. Δηλαδή αυτό που λέμε εμείς: την ανικανότητα να την κάνεις ικανότητα", ομολογεί με ειλικρίνεια στο βίντεο. 

Τα συγκεκριμένα παιδιά αποδέχονται τη διαφορετικότητά τους και προσπαθούν να τη μετατρέψουν σε κάτι καλό. Να δημιουργήσουν κάτι δικό τους από το μηδέν. 

panadolallyouins2.jpg

 

Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που η κ. Γιαννακοπούλου τους έχει αφιερώσει τη ζωή της. Γιατί η φροντίδα αυτών των παιδιών δεν είναι καθόλου εύκολη. Είναι μια δουλειά απαιτητική και δύσκολη, με πολλές ευθύνες. 


Ναι, υπάρχουν και μέρες πολύ δύσκολες. Μέρες, που σχεδόν αισθάνεται πως δεν θα τα καταφέρει. Ακόμα και τότε, όμως, ξέρει ότι πρέπει να βρίσκεται δίπλα σ’ αυτά τα παιδιά γιατί δεν έχουν κανέναν άλλον. Έχει μάθει να προσφέρει ξεπερνώντας τον πόνο. Όταν δεν τα καταφέρνει, αναζητά μια δυνατή λύση. 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!