3 εφαρμογές που καταπραΰνουν το άγχος

Από ποίηση μέχρι χρωματοθεραπεία!

Κωνσταντίνα Κύρκου

Οι ειδήσεις για την πανδημία εξαπλώνονται πολύ πιο γρήγορα από την ίδια, με αποτέλεσμα να νιώθεις μια φοβερή ασφυξία από τις πληροφορίες που σε κατακεραυνώνουν καθημερινά.  Δεν φτάνει που έχεις στο μυαλό σου το άγχος να προστατεύσεις τον εαυτό σου και τους γύρω σου, έχεις και χρήσιμες ή άχρηστες πληροφορίες για τον κορωνοϊό να σε πανικοβάλλουν αφού δεν λες να κλείσεις για λίγο τις ειδοποιήσεις από το κινητό σου.

 

 

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε σωστά τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτουμε ώστε να ωφεληθούμε πραγματικά από το κινητό μας, το tablet ή το υπολογιστή μας. Το ήξερες λοιπόν, πως το κινητό σου, που σε έχει τρελάνει τις τελευταίες μέρες με όλα όσα συμβαίνουν, μπορεί να σου φανεί χρήσιμο για να χαλαρώσεις και να αποβάλεις το άγχος σου; Κι όμως γίνεται, αφού ανακαλύψαμε τα τρία καλύτερα apps, τα οποία θα σε βοηθήσουν να ανακουφίσεις το μυαλό σου από το άγχος των ημερών, μέσω του διαλογισμού, της μουσικής και δημιουργικών δραστηριοτήτων.

1. Calm: Πιθανότατα να την γνωρίζεις ήδη γιατί είναι μια από τις πιο διαδεδομένες εφαρμογές διαλογισμού, που προτείνουν κορυφαίοι ψυχολόγοι, θεραπευτές και καθοδηγητές διαλογισμού. Το app αυτό διαθέτει πολλά προγράμματα διαλογισμού, ρύθμιση αναπνοής, ιστορίες ύπνου για να κοιμάσαι καλύτερα καθώς και χαλαρωτική μουσική. Είτε είσαι αρχάριος στον διαλογισμό είτε προχωρημένος υπάρχουν διάφορες κλίμακες «δυσκολίας» να ακολουθήσεις, ανάλογα με τις ανάγκες σου.

 

 

2. Insight Timer: Αν θέλεις να χαλαρώσεις απο το άγχος αλλά και να μην πληρώσεις ούτε δεκάρα από την τσέπη σου, μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή «Insight Timer», η οποία προσφέρει πολλά προγράμματα διαλογισμού με ηχογραφημένες οδηγίες, συνεδρίες που σε βοηθούν να βελτιώσεις τον ύπνο σου, ενδιαφέρουσες ομιλίες και ποίηση που ηρεμεί και καταπραΰνει το πνεύμα.

 

 

 

 

 

3. Colorfy: Ώρα να περάσεις δημιουργικά το χρόνο σου αλλά και να ξεκουράσεις το μυαλό σου από την σύγχυση των ημερών. Το «Colorfy» είναι ουσιαστικά μια χρωματοθεραπεία που δίνει στο μυαλό την δυνατότητα να επικεντρωθεί σε κάτι παραγωγικό, να χαλαρώσει και να διώξει αρνητικές σκέψεις με την δύναμη των χρωμάτων. Και το καλύτερο, μπορείς να την κατεβάσεις εντελώς δωρεάν.

 

 

Πιάσε το κινητό, κατέβασε τες και ξεκίνα την εξάσκηση!

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares