Skip to main content

SINGLES

Μήπως το ψυγείο έγινε ο καλύτερος σου φίλος;

Συναισθηματική πείνα εν μέσω καραντίνας



Η παραμονή στο σπίτι συνεχίζεται, παρόλο που οι μέρες έγιναν επικίνδυνα όμορφες και ανοιξιάτικες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τις χαρούμε, όμως πρέπει να το κάνουμε υγιείς. Η αναμονή εξάλλου αξίζει την υγεία μας. Όμως προς το παρόν που #Μένουμε Σπίτι, έχοντας περιορίσει τις κοινωνικές συναναστροφές, μήπως το έχεις ρίξει στο φαί; Μήπως το δρομολόγιο καναπές-ψυγείο-κρεβάτι έγινε η νέα σου καθημερινότητα;

Πολύ συχνά παρατηρείται ότι δεν τρώμε μόνο γιατί πεινάμε, αλλά γιατί το φαγητό μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα, αποφεύγοντας το στρες και τα προβλήματα. Και οι τελευταίες μέρες είναι, αν μη τι άλλο γεμάτες και από τα δύο λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε. Το να καταναλώνεις φαγητό επειδή δεν νιώθεις καλά ή επειδή απλά δεν έχει τι να κάνεις, είναι συνήθειες που δεν λύνουν κανένα πρόβλημα στην ουσία, αλλά αντιθέτως προκαλούν προβληματικές καταστάσεις μελλοντικά. Η συναισθηματική κατανάλωση φαγητού όμως, γίνεται συχνά αυτόματα, χωρίς να σκέφτεσαι. Ωστόσο την επόμενη φορά, που θα αναζητήσεις ένα σακουλάκι πατατάκια ή σοκολάτες, σκέψου καλά αν πεινάει το στομάχι σου ή το μυαλό σου.

 

 

1.Ο βασικός τρόπος να βάλεις τέλος στη συνήθειά να τρως ενώ δεν πεινάς, είναι να ανακαλύψεις τη ρίζα του προβλήματος. Τι πραγματικά είναι αυτό που σε οδηγεί στο φαγητό, το άγχος, τα νεύρα, η απογοήτευση, ή η βαρεμάρα;

2. Αφού την εντοπίσεις, προσπάθησε να δώσεις στον εαυτό σου έναν διαφορετικό τρόπο ανακούφισης από το πρόβλημα. Το ζεστό μπάνιο είναι μια καλή λύση.

3. Κράτησε τον εαυτό σου απασχολημένο. Μέσα στο σπίτι μπορείς να κάνεις πολλά δημιουργικά πράγματα, από το να κάθεσαι όλη μέρα στον καναπέ και να τρως. Χόρεψε με το αγαπημένο σου τραγούδι, διάβασε, ρίξτο στην κηπουρική, αθλήσου, φτιάξε κολάζ, κλπ.

 

 

4. Όταν δεν έχεις τι άλλο να κάνεις στο σπίτι, μην πάς στο ψυγείο. Κάνε μια βιντεοκλήση στους φίλους σου που έχεις τόσο καιρό να δεις. Μπορείτε να παίξετε και διάφορα online παιχνίδια όσο μιλάτε.

5. Πες όχι στην παρόρμηση σου. Μάθε να συγκρατείς τον εαυτό σου από τέτοιου είδους «γουρουνιές». Τροφοδότησε το στομάχι σου μέχρι να χορτάσει και όχι μέχρι να σκάσει. Μπορεί να έχεις φτιάξει το πιο νόστιμο φαγητό του κόσμου, θυμήσου όμως πως δεν είναι ανάγκη να το φας όλο σήμερα.

 

 

6. Πριν ενδώσεις στον πειρασμό κάνε πέντε λεπτά διάλλειμα. Πριν αρχίσεις να τρως, δώσε στον εαυτό σου πέντε λεπτά να πάρει μια πιο συνειδητή απόφαση. Είναι βιολογική η πείνα ή συναισθηματική; Προσπάθησε να καταλάβεις γιατί τράπηκες σε αυτή την πράξη. Αν τα πέντε λεπτά φαίνονται ατελείωτα, δοκίμασε έστω τα δύο.

Και να θυμάσαι, τρώμε για να ζούμε και όχι ζούμε για να τρώμε. Η διαφορά είναι σημαντική!

 

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department