Skip to main content

SINGLES

Άλλο "μόνη" κι άλλο "μοναχική"

Εσύ ξέρεις να περνάς καλά παρέα με τον εαυτό σου;



Οι μέρες της κοινωνικής αποστασιοποίησης και του μένουμε σπίτι, μας έχουν οδηγήσει να στραφούμε αρκετά στον εαυτό μας, περιορίζοντας τις συνηθισμένες μας κοινωνικές επαφές δεδομένης της κατάστασης.  Το ότι πρέπει να μείνεις σπίτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να νιώθεις μοναξιά. Σαφώς η μοναξιά είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση από την μοναχικότητα, αφού η πρώτη συνδέεται με αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις. Από την άλλη, η μοναχικότητα είναι επιλογή και γίνεται συνειδητά από κάποιον. Εξάλλου πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν μερικές στιγμές χαλάρωσης με τον εαυτό τους κα μόνο.

 

 

Το σημαντικό με αυτή την διαφορά εν μέσω καραντίνας είναι να μάθεις να περνάς καλά με τον εαυτό σου, κάτι που σύντομα θα σε οδηγήσει στην ανακάλυψη της εσωτερικής ευτυχίας. Ορίστε μερικές συμβουλές για να το πετύχεις:

Αντιμετώπισε την μοναξιά. Όμως για να το καταφέρεις αυτό, θα πρέπει να την αποδεχτείς. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να παραδέχεσαι όταν σου λείπει κάποιος. Το μεγαλύτερο μέρος της κατάστασης αυτής οφείλεται στο παραπάνω. Είτε είναι αποχωρισμός, είτε καραντίνα μπορείς να κρατήσεις τις όμορφες αναμνήσεις σας στο μυαλό σου, ή σε κάποιο ημερολόγιο, καταγράφοντας και τον τρόπο που νιώθεις.

Δημιούργησε έναν χώρο, μέσα στον οποίο θα νιώθεις όμορφα. Ναι ακόμα και στο σαλόνι ή τον κήπο σου. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις ένα σωρό χρήματα, για να φτιάξεις τον ιδανικό χώρο για σένα. Η ουσία βρίσκεται στην διαδικασία της δημιουργίας, αφού μέσω αυτής περνάς χρόνο με τον εαυτό σου.

 

 

Δοκίμασε καινούργιες εμπειρίες μόνη ή με παρέα (αν προτιμάς). Κάποιες από αυτές μπορεί να μην είναι απόλυτα καινούργιες για σένα, αφού πιθανόν είναι να υπήρχαν στο μυαλό σου και  πάντα να ήθελες να τις  ζήσεις, όμως δεν το τολμούσες ή κάποιος σε εμπόδιζε. Αν θέλεις να το κάνεις μόνη σου, όπως και πάρα πολλοί ακόμα εκεί έξω, δοκίμασε το, αν πάλι θέλεις παρέα μην διστάσεις να της ζητήσεις. Ο επαναπροσδιορισμός των σχέσεων με τους γύρω σου αλλά και τον εαυτό σου είναι το κλειδί για να νιώθεις και μόνη σου υπέροχα.  

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός