Γιατί αντιστέκεσαι στην ευτυχία;

Συμπεριφορές που μας απομακρύνουν από αυτή

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

Πολλοί λένε ότι είναι δύσκολο να φτάσεις στην ευτυχία. Άλλοι πάλι έχουν καταφέρει να την ενσωματώσουν  στην καθημερινή τους ζωή και πορεύονται σύμφωνα με αυτή. Κανένας μέχρι σήμερα δεν  έχει δηλώσει υπεύθυνα τι είναι η ευτυχία και ποιος είναι ο δρόμος που μας οδηγεί σε αυτή. Αυτό συμβαίνει, γιατί η κατάσταση της ευτυχίας ορίζεται από τον καθένα μας ξεχωριστά και εξαρτάται απόλυτα από εμάς τους ίδιους και όχι τόσο από την τύχη, όπως ισχυρίζονται μερικοί. Όμως, στον συνεχή αγώνα να πλησιάσουμε σε αυτή, καταπνίγουμε οτιδήποτε αρνητικό μας συμβαίνει, αγνοώντας ότι αυτό μπορεί να είναι και το λάθος μας. Η αποδοχή των παραπάνω είναι ίσως ο πιο σύντομος δρόμος προς την ευτυχία, αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τα αρνητικά συναισθήματα και τις σκέψεις, υπάρχουν καθημερινές συμπεριφορές που μας απομακρύνουν από την ευτυχία άθελά μας. Μήπως έχεις υιοθετήσει κάποιες από αυτές;

 

 

Προσπαθείς να είσαι σε όλα τέλεια. Με άλλα λόγια είσαι τελειομανής. Θεωρείς ότι με το να τα κάνεις όλα σωστά και τέλεια (σχέσεις, οικογένεια, δουλειά), θα φτάσεις στην ευτυχία. Όμως ο αγώνας που καταβάλεις να τα εναρμονίσεις όλα γύρω σου, σε γεμίζει άγχος με αποτέλεσμα να σε απομακρύνει από την ευτυχία, για την οποία ανησυχείς τόσο.   

Καταναλώνεις ατελείωτες ώρες στα social media. Ναι είπαμε να επικοινωνείς με τους δικούς σου ανθρώπους μέσω facebook ή να ενημερώνεσαι για νέες τάσεις από το Instagram, όμως μην φτάνεις στο άλλο άκρο. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, διαπιστώθηκε ότι όσο περισσότερο προσπαθούμε να δείξουμε μια τέλεια εικόνα στο εικονικό κόσμο των social media, άλλο τόσο ξεχνάμε να ζήσουμε την στιγμή και γινόμαστε δυστυχισμένοι, αφού δύσκολα είμαστε ικανοποιημένοι με όσα έχουμε.

Κρατάς τα πάντα μέσα σου. Ή τέλος πάντων τα περισσότερα. Αυτό και αν είναι λάθος! Προσπαθείς να διοχετεύσεις κάθε σκέψη, κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζεις μέσα σου, ώστε να βρεις την λύση μόνη σου. Τελικά φτάνεις στο φυσιολογικό σημείο να μην μπορείς να ανταπεξέλθεις σε όλα αυτά τα συναισθήματα και ξεσπάς σε κλάματα. Το να ανοιχτείς σε κάποιον δικό σου, δεν σε κάνει αδύναμη, αντίθετα μπορείς να φτάσεις πιο κοντά στην ευτυχία.

 

 

Δεν δίνεις χρόνο στο μυαλό και την ψυχή σου. Αμελείς τα δύο πιο σημαντικά «εργαλεία», που μπορούν να σε φτάσουν στην ευτυχία. Η αυτοσυγκέντρωση σε καθημερινή βάση, δίνει την δυνατότητα στον εγκέφαλο σου να λειτουργήσει καλύτερα, να αντιληφθεί τις ανάγκες σου αλλά και να ζυγίσει τις δυνάμεις που έχεις για να συνεχίσεις. Αφιέρωσε 10 λεπτά την ημέρα στον εαυτό σου και δες τον ψυχικό σου κόσμο να αλλάζει θεαματικά.

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares