Skip to main content

SINGLES

Singles coaching: Για να μην ξεχνάς την αξία σου

Είσαι ελεύθερη ή βρέθηκες και πάλι single;



 

Ο χωρισμός είναι αναμφισβήτητα μια περίεργη φάση, που όλοι θα κληθούμε να περάσουμε έστω και μια φορά στην ζωή μας (οπότε δεν είσαι η μόνη!). Είναι δύσκολο να αποχωριστείς το έτερον ήμισυ σου, αφού έμαθες να συνυπάρχεις μαζί του, να απολαβαίνεις πράγματα με εκείνον ή εκείνη, να μοιράζεσαι την ζωή σου. Σίγουρα πονάει, ακόμα και αν ο χωρισμός είναι η μόνη λύση για να λυτρωθείς. Όπως και να έχει, εσύ βρέθηκες ελεύθερη, χωρίς όμως να είσαι προετοιμασμένη (πάντα) για αυτή την μεταβολή στην ζωή σου. Σύντομα θα παρατηρήσεις πως η προσωπικότητα σου έχει υποστεί αλλαγές, που πριν αγνοούσες αφού έδινες πολύ λιγότερο χρόνο στον εαυτό σου. Οι αλλαγές αυτές δεν είναι απαραίτητα κακές ή βλαπτικές για εσένα, όμως τώρα έχεις να αντιμετωπίσεις εκ νέου τον εαυτό σου, για να προχωρήσεις μπροστά ως ελεύθερη γυναίκα. Και πως θα το κάνεις αυτό; Απλά επανάφερε στο μυαλό σου, όλα όσα είχες μάθει και για λίγο ή πολύ διακόπηκαν.

 

 

Ήρθε η ώρα να σταθείς στα πόδια σου. Και πριν μπορεί να το έκανες, όμως θυμήσου πως τότε είχες και έναν ώμο να κλάψεις ή επειδή δεν εργαζόσουν, είχες οικονομική στήριξη. Τώρα είσαι εσύ και ο εαυτός σου. Πρέπει να πατάς γερά στα πόδια σου, για να είσαι ανεξάρτητη από πολλές απόψεις. Στην αρχή θα είναι δύσκολο, όμως μετά απολαμβάνεις τους καρπούς των κόπων σου. Ναι φυσικά και θα χρειαστεί να ζητήσεις βοήθεια από δικούς σου ανθρώπους, όμως αυτή να είναι η κινητήριος δύναμη για να φτάσεις πιο κοντά στην ανεξαρτησία σου.

Είσαι όμορφη, χώνεψέ το! Και δεν μιλάω για το αν έχεις μεγάλη ή μικρή μύτη, αν έχεις κυτταρίτιδα, ή σπυράκια. Δεν πρέπει να πείσεις τον εαυτό σου, ότι ένας ακόμα λόγος που είσαι τώρα single σχετίζεται με την εξωτερική σου εμφάνιση. Πίστεψε στον εαυτό σου και αποδέξου την φυσική ομορφιά σου, η οποία πάντα συνοδεύεται με την ζεστή σου καρδιά, το χιούμορ σου, το χαμόγελό σου, την αυθεντικότητα σου. Επικεντρώσου στα θετικά γνωρίσματα του εαυτού σου και αποδέξου τυχόν ατέλειες σου.

Το σεξ δεν σημαίνει απαραίτητα αγάπη. Σίγουρα θα σου πάρει λίγο χρόνο μέχρι να ερωτευτείς ξανά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να απολαμβάνεις και το σεξ, αν θέλεις. Δεν είναι απαραίτητο, όταν κάνεις έρωτα με κάποιον, μετά να πρέπει να μείνει σπίτι σου ή να κάνετε σχέδια για το μέλλον. Αν νιώσεις έτοιμη για κάτι τέτοιο, δεν έχεις παρά να το τολμήσεις.

 

 

Γίνε η καλύτερη σου συντροφιά. Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να κάνεις πράγματα μόνη σου και μάλιστα να περάσεις καλά; Πήγαινε σινεμά, για φαγητό ή στην αγαπημένη σου συναυλία μόνη και απελευθέρωσε τον εαυτό σου από κάθε δέσμευση.  Κάνε αυτά που αρέσουν σε εσένα και μόνο με τον τρόπο που εσύ θέλεις. Να είσαι σίγουρη πως δεν θα παρεξηγηθούν οι φίλοι σου.

Αγάπησε εσένα. Δεν σημαίνει ότι επειδή χώρισες πρέπει να βρεις κατευθείαν άλλη σχέση. Πάρε τον χρόνο, να γνωρίσεις εκ νέου τον εαυτό σου. Να αναπτύξεις μια βαθιά σχέση μαζί του, που θα στηρίζεται στην κατανόηση, την αγάπη και την εκτίμηση. Το να είσαι μόνη σου συνειδητά ή αντίστοιχα να δημιουργήσεις μια καινούργια σχέση, είναι το μυστικό της ευτυχίας σου.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός