Skip to main content

SINGLES

Top 10: Οι δέκα τολμηρές αποφάσεις που πρέπει να πάρεις για να γίνεις πιο ευτυχισμένη τη νέα χρονιά!

Για να σε βρει το 2015... happy. Μια εντελώς καινούρια χρονιά δε σημαίνει απλώς αλλαγή ημερολογίου. Αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για ριζικές αλλαγές στον τρόπο που σκέφτεσαι και πράττεις. Είναι άλλωστε κάπως πιο εύκολο να προχωρήσεις σε μια νέα αρχή την πρώτη μέρα του 2015, παρά κάθε άλλη μέρα του χρόνου.

Αν είσαι single και έχεις το  feeling της μετάβασης σε πιο επωφελείς αποφάσεις, τότε κάνε το βήμα την πρώτη του μήνα!

1. Μην ψάχνεις... υποψήφιο γαμπρό όπου βρεθείς και όπου σταθείς. Αντ’ αυτού, επικεντρώσου στον εαυτό σου, διασκέδασε και απόλαυσε κάθε στιγμή της ζωής σου, δίχως άγχος για το αν θα βρεις το άλλο σου μισό.

2. Πες περισσότερα «ναι». Δε λέω ότι θα πρέπει να σπάσεις όλους τους τυπικούς κανόνες και να αφεθείς στα αντρικά καλέσματα, διότι τα όρια παίζουν ακόμα σπουδαίο ρόλο. Γίνε απλώς λιγάκι ανοιχτόμυαλη και πες «ναι» σε κάποιον που σχεδόν πλησιάζει τα πρότυπα σου, αντί να τον απορρίψεις. 

3. Άφησε το παρελθόν στο παρελθόν. Αν έχεις κολλήσεις σε πρώην και στη δυσαρέσκεια που σου προκάλεσαν, ξέχνα τους μια για πάντα. Όταν είσαι προσκολλημένη στο παρελθόν, στερείς τον εαυτό σου κάθε ευκαιρία προόδου. Εφάρμοσε αυτόν τον κανόνα στη ζωή σου γενικότερα και απομάκρυνε, με ένα απλό delete, οτιδήποτε γίνεται εμπόδιο στην ευτυχία σου.

4. Καταπολέμησε τη μοναξιά και κάνε νέες φιλίες. Είσαι ελεύθερη, γεγονός που σημαίνει πως μπορείς να πραγματοποιείς κάθε σου επιθυμία, χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν και, ασφαλώς, χωρίς κανείς να σου στέκεται εμπόδιο,λεκτικά ή πρακτικά. Εκμεταλλεύσου αυτήν την κατάσταση και κάνε νέους φίλους, γνωρίζοντας όλων των ειδών τους ανθρώπους. Στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Οποιαδήποτε φαινομενικά «τυχαία» γνωριμία ή συνάντηση συμβαίνει για να μας προσφέρει μια νέα εμπειρία, μια γνώση, μια νέα ανοιχτή πόρτα στο αύριο. 

5. Κάνε focus στη βελτίωση της προσωπικότητας και της εμφάνισης σου, για εσένα πάνω από όλα και όχι για τον περίγυρο σου. Βαρέθηκες να ακούς ορισμένα ενοχλητικά σχόλια, όπως ότι έχεις πάρει 2 – 3 κιλά; Βάλε στόχο τη γυμναστική και την ισορροπημένη διατροφή και γίνε ακόμα καλύτερη, αρχικά για σένα. Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου. Γίνε, αν χρειαστεί, λιγάκι εγωίστρια και ασχολήσου με ότι σε αφορά. Μερικές φορές κι αυτό είναι απαραίτητο. 

6. Βάλε τέλος σε αδιέξοδες συνήθειες. Κάνε το 2015 τη χρονιά που οτιδήποτε είναι προφανές πως δε λειτουργεί, δεν αξίζει την προσοχή και την αφοσίωση σου πια. Αν βγαίνεις με έναν τύπο εδώ και καιρό και η σχέση σας δε λέει να... στεριώσει, τότε άφησε τον ελεύθερο και ψάξε για άλλο λιμάνι. Το ίδιο ισχύει και για τοξικούς φίλους ή γνωστούς με τους οποίους μπορεί να μην τα βγάζεις πέρα.

7. Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους ανθρώπους. Όταν είσαι single, το πιο εύκολο αλλά ταυτόχρονα καταστροφικό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να συγκρίνεσαι με τις ζωές άλλων ανθρώπων και να λυπάσαι τον εαυτό σου. 

8. Μην επιτρέπεις σε κανένα να σε απογοητεύσει ξανά. Αυτή είναι η δική σου χρονιά. Μια χρονιά γεμάτη αυτοπεποίθηση και συναισθηματική ασφάλεια. Θύμισε στον εαυτό σου πως δεν είναι μειονέκτημα να είσαι μόνη, αντιθέτως είναι φοβερό που είσαι μια δυναμική και ανεξάρτητη γυναίκα. 

9. Δώσε ευκαιρία στον εαυτό σου. Η αυτολύπηση και η αυτοτιμωρία είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι για να γίνεις ευτυχισμένη. Σταμάτα να αυτομαστιγώνεσαι για λάθη του παρελθόντος και κοίταξε μπροστά. Αυτή θα είναι η χρονιά σου. Πες το δυνατά, πίστεψέ το και κάν' το πράξη!    

10. Τελευταία και καλύτερη αλλαγή: βελτίωσε τις επιδόσεις σου στο κρεβάτι και μάγεψε το σύντροφο που θα επιλέξεις να μείνει δίπλα σου. Κάνε εξάσκηση και απόλαυσε πιο προσωπικές, σόλο, συνεδρίες!

 

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να ξεχωρίσετε τους ψεύτικους από τους αληθινούς φίλους;

Οι πράξεις μετράνε, δείτε ποιες συμπεριφορές ξεσκεπάζουν τους ψεύτικους φίλους

SINGLES

11 ενδείξεις ότι νιώθεις άνετα μαζί του από την αρχή

Τι ωραίο και σπάνιο αυτό το άμεσο κλικ με κάποιους ανθρώπους

SINGLES

Πώς να καταλάβετε αν περιτριγυρίζεστε από άτομα που σας ρίχνουν

Επειδή η ενέργειά σας δεν είναι ανεξάντλητη, δείτε ποιες συμπεριφορές των άλλων σας την ελαττώνουν

Προτεινόμενα

VIRAL

Στο φεγγάρι βρίσκονται πλέον τραγούδια των Elvis Presley, Jimi Hendrix και Timbaland

Το πρώτο ιδιωτικό διαστημόπλοιο που ακούμπησε στην επιφάνεια της σελήνης από το 1972 μετέφερε μεταξύ άλλων μια κάψουλα γεμάτη από καλλιτεχνικά έργα μεγάλης σημασίας για τον παγκόσμιο πολιτισμό