Skip to main content

SINGLES

Μην πέφτεις άλλο στην παγίδα του ανικανοποίητου

"I can' t get no satisfaction"

 



 

Πολλοί είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν την ζωή με μεγάλες προσδοκίες, όνειρα και υψηλούς στόχους, χωρίς να αναλογίζονται αν θέλουν και αν μπορούν να τα καταφέρουν. Είναι σημαντικό να θέτουμε ψηλά τον πήχη και να αναζητούμε ιδανικά, αφού αυτό οδηγεί στην εξέλιξη μας. Τι συμβαίνει όμως, όταν οι στόχοι αυτοί, παρόλο που το γνωρίζουμε  εξ αρχής, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και η επίτευξή τους τελικά δεν ολοκληρώνει εκείνο που είχαμε στο μυαλό μας; Το αίσθημα του ανικανοποίητου κάνει την εμφάνιση του, με στόχο να καταπλακώνει ψυχολογικά κάθε σκέψη και κάθε νέα προσπάθεια να πιάσουμε ένα στόχο. Η διαρκής αναζήτηση για το «καλύτερο» γίνεται εμμονή, μετατρέποντας την καθημερινή ρουτίνα σε φαύλο κύκλο, ενθουσιασμού-προσπάθεια υλοποίησης-κούρασης-απογοήτευσης. Πως, λοιπόν, μπορείς να διαχειριστείς σωστά το αίσθημα του ανικανοποίητου, συνεχίζοντας να κυνηγάς στόχους, όμως περισσότερο προσβάσιμους;

 

 

 


Πάτα για λίγο pause. Η διαρκής αναζήτηση για το καλύτερο, σε παρασύρει και ξεχνάς να ζεις το τώρα και αυτά που έχεις δημιουργήσει μέχρι στιγμής. Δεν προλαβαίνεις να χαρείς τον προηγούμενο στόχο που εκπλήρωσες και κυνηγάς αμέσως τον επόμενο. Θυμήσου όμως, πως ο χρόνος αν περάσει δεν ξανά γυρίζει ποτέ πίσω, οπότε κάνε μια παύση και απόλαυσε αυτά που έχεις μέχρι στιγμής.

Δώσε στον εαυτό σου την σημασία που χρειάζεται. Δεδομένου πως η σχέση με τον εαυτό μας είναι αυτή που θα κρατήσει περισσότερη από κάθε άλλη, καλό είναι να υπάρξει προσπάθεια να ισορροπήσουν τα αισθήματα μέσα μας. Άκου τον εαυτό σου τι έχει να σου πει, όχι τι θέλουν οι άλλοι, ποια είναι τα παράπονα, ποιες οι ελλείψεις του καθώς και τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις ευγνωμοσύνη και ηρεμία.

Επόμενο βήμα, η ανεξαρτησία σου. Όταν δεν είσαι ευχαριστημένη με τα δεδομένα γύρω σου και ζητάς κάτι περισσότερο, ανέλαβε δράση μόνη σου. Μην περιμένεις από τους άλλους να ικανοποιήσουν τα δικά σου «θέλω» ή να διορθώσουν αυτά που εσένα δεν σε εξυπηρετούν πια, αφού το μόνο σίγουρο είναι πως δεν τα αντιλαμβάνονται όπως εσύ η ίδια.

 

 

Μην ξεφεύγεις από την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι πως οι προσδοκίες μας για ανθρώπους, σχέσεις, δουλειές, στόχους, ξεπερνούν τον ρεαλισμό, με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε όταν δεν γίνεται αυτό που περιμένουμε. Αποδέξου πως κάποια θέματα είναι απλώς έτσι και δεν επιδέχονται αλλαγή.

Δώσε σε εσένα τον χρόνο και το χώρο που χρειάζεσαι και απλώς παρατήρησε προσεκτικά τι συμβαίνει γύρω σου. Η κατανόηση και αποδοχή του ίδιου σου του εαυτού αλλά και της πραγματικότητας είναι το μυστικό για την επίτευξη των στόχων σου αλλά και της ψυχικής ικανοποίησης σου.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ