Μην πέφτεις άλλο στην παγίδα του ανικανοποίητου

"I can' t get no satisfaction"

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

 

Πολλοί είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν την ζωή με μεγάλες προσδοκίες, όνειρα και υψηλούς στόχους, χωρίς να αναλογίζονται αν θέλουν και αν μπορούν να τα καταφέρουν. Είναι σημαντικό να θέτουμε ψηλά τον πήχη και να αναζητούμε ιδανικά, αφού αυτό οδηγεί στην εξέλιξη μας. Τι συμβαίνει όμως, όταν οι στόχοι αυτοί, παρόλο που το γνωρίζουμε  εξ αρχής, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και η επίτευξή τους τελικά δεν ολοκληρώνει εκείνο που είχαμε στο μυαλό μας; Το αίσθημα του ανικανοποίητου κάνει την εμφάνιση του, με στόχο να καταπλακώνει ψυχολογικά κάθε σκέψη και κάθε νέα προσπάθεια να πιάσουμε ένα στόχο. Η διαρκής αναζήτηση για το «καλύτερο» γίνεται εμμονή, μετατρέποντας την καθημερινή ρουτίνα σε φαύλο κύκλο, ενθουσιασμού-προσπάθεια υλοποίησης-κούρασης-απογοήτευσης. Πως, λοιπόν, μπορείς να διαχειριστείς σωστά το αίσθημα του ανικανοποίητου, συνεχίζοντας να κυνηγάς στόχους, όμως περισσότερο προσβάσιμους;

 

 

 


Πάτα για λίγο pause. Η διαρκής αναζήτηση για το καλύτερο, σε παρασύρει και ξεχνάς να ζεις το τώρα και αυτά που έχεις δημιουργήσει μέχρι στιγμής. Δεν προλαβαίνεις να χαρείς τον προηγούμενο στόχο που εκπλήρωσες και κυνηγάς αμέσως τον επόμενο. Θυμήσου όμως, πως ο χρόνος αν περάσει δεν ξανά γυρίζει ποτέ πίσω, οπότε κάνε μια παύση και απόλαυσε αυτά που έχεις μέχρι στιγμής.

Δώσε στον εαυτό σου την σημασία που χρειάζεται. Δεδομένου πως η σχέση με τον εαυτό μας είναι αυτή που θα κρατήσει περισσότερη από κάθε άλλη, καλό είναι να υπάρξει προσπάθεια να ισορροπήσουν τα αισθήματα μέσα μας. Άκου τον εαυτό σου τι έχει να σου πει, όχι τι θέλουν οι άλλοι, ποια είναι τα παράπονα, ποιες οι ελλείψεις του καθώς και τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις ευγνωμοσύνη και ηρεμία.

Επόμενο βήμα, η ανεξαρτησία σου. Όταν δεν είσαι ευχαριστημένη με τα δεδομένα γύρω σου και ζητάς κάτι περισσότερο, ανέλαβε δράση μόνη σου. Μην περιμένεις από τους άλλους να ικανοποιήσουν τα δικά σου «θέλω» ή να διορθώσουν αυτά που εσένα δεν σε εξυπηρετούν πια, αφού το μόνο σίγουρο είναι πως δεν τα αντιλαμβάνονται όπως εσύ η ίδια.

 

 

Μην ξεφεύγεις από την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι πως οι προσδοκίες μας για ανθρώπους, σχέσεις, δουλειές, στόχους, ξεπερνούν τον ρεαλισμό, με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε όταν δεν γίνεται αυτό που περιμένουμε. Αποδέξου πως κάποια θέματα είναι απλώς έτσι και δεν επιδέχονται αλλαγή.

Δώσε σε εσένα τον χρόνο και το χώρο που χρειάζεσαι και απλώς παρατήρησε προσεκτικά τι συμβαίνει γύρω σου. Η κατανόηση και αποδοχή του ίδιου σου του εαυτού αλλά και της πραγματικότητας είναι το μυστικό για την επίτευξη των στόχων σου αλλά και της ψυχικής ικανοποίησης σου.

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares