Skip to main content

SINGLES

Αυτές είναι οι καλοκαιρινές συνήθειες που μας φτιάχνουν την διάθεση

And I’m feeling gooood



 

Επιτέλους το καλοκαίρι είναι και επίσημα εδώ, μαζί και οι ηλιόλουστες μέρες, οι βουτιές στην θάλασσα, η χαλαρή διάθεση και το ελαφρύ ντύσιμο. Παρόλο που ο καλοκαιρινός καύσωνας πολλές φορές δεν παλεύεται, αυτή η εποχή του χρόνου λειτουργεί σαν ψυχοθεραπεία για πολλούς, αφού οι συνήθειες που μας «επιβάλλει» το καλοκαίρι να υιοθετήσουμε, μας φτιάχνουν την διάθεση χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλουμε ιδιαίτερο κόπο. Όσο να πεις, οι εντατικοί ρυθμοί της καθημερινότητας χαλαρώνουν αυτή την σεζόν και εσύ βρίσκεις χρόνο να κάνεις περισσότερα για εσένα. Ποιες είναι λοιπόν, οι μικρές αυτές καλοκαιρινές συνήθειες που μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα αυτή την εποχή του χρόνου;

Λιγότερα ρούχα, περισσότερη ελευθερία. Κοντά σορτσάκια, αμάνικα μπλουζάκια, αέρινα φορέματα, μαγιό. Τι πιο ευχάριστο από το ανάλαφρο ντύσιμο που επιζητά το καλοκαίρι; Η άνεση που σου προσφέρει ένα ανάλαφρο look δεν συγκρίνεται με τίποτα με το πουλόβερ, το παλτό, το κασκόλ, το σκουφί, τα γάντια που επιβάλλονται τις κρύες μέρες του χειμώνα. Επιπλέον όταν οι περιστάσεις το επιτρέπουν, μπορείς να περπατήσεις και ξυπόλυτη κάτι που αποβάλλει την ένταση που συσσωρεύεται στο σώμα σου.

Η επαφή με τον ήλιο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ήλιος λειτουργεί σαν αντίδοτο για τον οργανισμό μας, αφού μειώνει το άγχος και ενισχύει την καλή διάθεση. Ένας περίπατος στο πάρκο της γειτονιάς σε καθημερινή βάση, μπορεί να αλλάξει σταδιακά την κακή και επιφορτισμένη διάθεση, που είχες τόσο καιρό. Μην ξεχάσεις ωστόσο να λάβεις όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως γυαλιά, αντηλιακό, καπέλο.

Περισσότερο χρώμα στην κουζίνα. Το καλοκαίρι συνηθίζουμε να αποφεύγουμε τα βαριά φαγητά και στρεφόμαστε στα φρούτα και τα λαχανικά που μας προσφέρουν ανάσες δροσιάς. Τα οφέλη τους για την υγεία του οργανισμού είναι πολλά, όπως επίσης και για την ψυχολογία, όταν η κουζίνα και το πιάτο μας είναι γεμάτο από ζωηρούς χρωματισμούς.

Συχνότερες βόλτες. Ε, ναι τους καλοκαιρινούς μήνες, όλοι έχουμε την τάση να θέλουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο έξω από το σπίτι. Βρίσκουμε αφορμή να ξεπορτίζουμε με το παραμικρό, ίσως φταίει ο καλός καιρός, ίσως φταίει που βρίσκουμε περισσότερες δραστηριότητες εκτός σπιτιού, ίσως τα θερινά σινεμά και τα χαλαρά κοκτέιλ. Όποια και να είναι η αιτία, το καλοκαίρι περνάμε καλά και μας αρέσει! 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

«Ταμπέλες» και δεδομένα που δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε να σας καθορίζουν

Το ποιος είστε δεν έχει να κάνει με νούμερα, ιδιότητες ή επιτεύγματα

SINGLES

7 βασικές συμβουλές ώστε το dating να οδηγήσει σε σχέση

Το να μπεις σε μια σχέση δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα ικανότητας.

SINGLES

11 διακριτικά σημάδια ότι είστε πιο θυμωμένοι από όσο νομίζετε

Πώς να καταλάβετε ότι ο θυμός σας επηρεάζει περισσότερο απ’ ό,τι αντέχετε

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…