Ταξιδεύοντας solo…

Διακοπές μόνη ή παρέα με τον εαυτό σου

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

 

Με το home alone οι περισσότερες τα έχουμε καταφέρει και το απολαμβάνουμε σχεδόν πάντα. Με το vacation alone όμως, τι γίνεται; Αναμφίβολα σε κάθε άνθρωπο αρέσει η συντροφιά μιας παρέας, ειδικά όταν πρόκειται για κάποιο ταξίδι ή εκδρομή, αφού το να ξοδεύουμε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα, μας γεμίζει αναμνήσεις και συναισθήματα πληρότητας. Όταν όμως δεν μπορείς να βρεις κοινές ημερομηνίες άδειας με τις κολλητές ή όλοι οι φίλοι σου αποφάσισαν αυτό το καλοκαίρι να βρουν το άλλο τους μισό, εσύ δεν πρέπει να πας διακοπές ή έστω να κάνεις μια σύντομη απόδραση μακριά από την πολύβουη πόλη; Φυσικά και το δικαιούσαι και είναι στο χέρι σου να οργανώσεις φέτος solo διακοπές.

 

 

Σίγουρα στην αρχή μπορεί να σου φαίνεται τρελό και έξω από τα νερά σου και σίγουρα ότι θα ναυαγήσει το όλο εγχείρημα, ειδικά αν το κάνεις πρώτη φορά. Ωστόσο οι μοναχικές διακοπές είναι το πιο σημαντικό δώρο στον εαυτό σου αφού μέσω αυτού εξελίσσεσαι, αλλάζοντας ολοκληρωτικά τον τρόπο σκέψης σου. Αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ, όμως θα προσπαθήσω να σου δώσω μια γλυκιά γεύση του να είσαι μόνη το καλοκαίρι.

Ταξιδεύεις μόνη, βγαίνεις αυτόματα από το comfort zone σου. Στην αρχή μπορεί να σου φανεί δύσκολο καθώς όπως ακριβώς προανέφερα, βγαίνεις από τα συνηθισμένα της καθημερινότητάς σου. Με τον τρόπο αυτό όμως, έχεις την δυνατότητα να δεις τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία, γεμίζοντας με εμπειρίες τον εαυτό σου. Το να είσαι μόνη σε ένα ξένο μέρος σε βοηθάει να πάρεις ρίσκα, να ακούσεις τα ένστικτά σου, να ανακαλύψεις μόνη σου τον κόσμο που ονειρεύεσαι.

 

 

Δεν υπάρχει χώρος για συμβιβασμούς στις αποσκευές σου. Εσύ ορίζεις που θα πας, πότε, πόσο θα μείνεις. Κοντινά μέρη ή μικρά νησάκια είναι τα κατάλληλα μέρη για solo διακοπές, αφού εκεί θα βρεις την ηρεμία που χρειάζεσαι, χωρίς να δίνεις εξηγήσεις για το πως και το γιατί. Plus, ξεφορτώσου σκέψεις πως όλοι θα κοιτάζουν εσένα, όταν θα απολαμβάνεις μόνη την θάλασσα ή τον μοναχικό σου espresso macchiato στο café δίπλα στο κύμα. Κανένας δεν πρόκειται να σε «παρεξηγήσει» που κάνεις μόνη διακοπές. Αντιθέτως κάποιοι θα σε ζηλέψουν!

Οι μοναχικές διακοπές, επιβάλλουν να είσαι ο εαυτός σου. Συνήθως κάνουμε διακοπές για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, τα άγχη, τις υποχρεώσεις. Συχνά καταλήγουμε όμως, να «κουβαλούμε» μαζί μας τον ρόλο της κολλητής, της συζύγου, της συντρόφου κλπ κλπ, με όποιες υποχρεώσεις συνεπάγεται ο κάθε «ρόλος». Για σκέψου όμως να ταξιδέψεις στο πιο όμορφο μέρος παρέα με τον εαυτό σου και να είσαι έτσι ακριβώς όπως ευχαριστεί εσένα; Απλά ονειρεμένο!

 

 

Ξαναβρίσκεις τον αυθορμητισμό σου. Κάτι που καθημερινά, με τα φορτωμένα υποχρεώσεις  προγράμματα είναι αδύνατο. Έκλεισες τρείς μέρες και παρόλα αυτά θέλεις να μείνεις κι άλλο; Μπορείς. Γνώρισες τον «ιδανικό» έρωτα και θέλεις να συνεχίσεις την περιπέτεια σας σε άλλο νησί; Επίσης μπορείς. Το μέρος που μένεις δεν σε ικανοποιεί και θέλεις να φύγεις την επόμενη στιγμή; Και πάλι μπορείς. Θέλεις να αλλάξεις εξ' ολοκλήρου το αρχικό σου πλάνο; Guess what, μπορείς γιατί δεν χρειάζεται να δώσεις σε κανέναν εξηγήσεις, δεν χρειάζεται να απολογηθείς για τίποτα. Η ελευθερία των κινήσεών σου και οι last minute αποφάσεις είναι στο χέρι σου.

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares