Να πως θα παραμείνεις συγκεντρωμένη τώρα το καλοκαίρι

Stay focused and... υπομονή, η άδεια πλησιάζει

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

 

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και η συγκέντρωση, πόσο μάλλον η όρεξη για δουλειά, σιγά σιγά μας αποχωρίζεται. Θέλεις η ζέστη, θέλεις τα τζιτζίκια, τα Instagram stories που έχουν γεμίσει γαλαζοπράσινα νερά και κοκτέιλ, ότι και να είναι, το μυαλό είναι ήδη φευγάτο και έχουμε ακόμα μιάμιση εβδομάδα μπροστά για την άδεια, σκέφτομαι. Ας μην γελιόμαστε, το καλοκαίρι μόνο για δουλειά  δεν είναι, αφού από την ώρα που θα ξεκινήσουν οι πρώτες ζέστες, οι περισσότεροι σκεφτόμαστε την πολυπόθητη καλοκαιρινή άδεια. Όμως, επειδή κάπου εκεί έξω παραμονεύει το αφεντικό μου, όπως και το δικό σου, καλό θα ήταν να «ξεχάσουμε» για λίγο τις καλοκαιρινές βουτιές (πράγμα αδιανόητο) και να δούμε πως μπορούμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένες στις δουλειές που πρέπει να ολοκληρώσουμε πριν του ψιθυρίσουμε «αντίο» από το κατάστρωμα του πλοίου.

 

 

Σιγά σιγά με τις υποχρεώσεις. Είναι ένας κανόνας που γενικά πρέπει να εφαρμόζουμε με την δουλειά. Μην κάνεις ταυτόχρονα πολλά μαζί γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μην ολοκληρώσεις με επιτυχία τίποτα από αυτά. Πρώτα τελείωνε το ένα project και έπειτα ανέλαβε το επόμενο.

Εργάσου με διαλείμματα. Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη, όλοι το ξέρουν αυτό, όμως επειδή εσύ πρέπει να ολοκληρώσεις τις υποχρεώσεις σου, φρόντισε να κάνεις ανά τακτά διαστήματα διάλειμμα, ώστε και να ξεκουράζεσαι αλλά και να μην ξεφεύγει συνεχώς το μυαλό σου όταν δουλεύεις. Μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα διάλειμμα κάθε 25 λεπτά είναι απαραίτητο ώστε να αξιολογείς και τι έχεις ολοκληρώσει μέσα στο χρόνο αυτό.

 

 

Τέλος με τα social. Δεν εννοώ να τα διαγράψεις, αν και καλό θα σου έκανε, ώστε να μην παρασύρεται το μυαλό σου από τα stories. Απέφυγε να μιλάς με τους φίλους σου μέσω του κινητού και πήγαινε να τους συναντήσεις. Σίγουρα κάτι τέτοιο θα σε βοηθήσει να ανανεωθείς και να συνεχίσεις με όρεξη μετά την δουλειά.

Αν τα παραπάνω δεν βοήθησαν, δοκίμασε το διαλογισμό. Πάντα πιάνει! Ο διαλογισμός σε βοηθάει γενικά να βρεις την πνευματική και σωματική ισορροπία και ασφαλώς να συγκεντρωθείς εκεί που θέλεις. Δοκίμασε να κάνεις πέντε λεπτά διαλογισμό πριν ξεκινήσεις την δουλειά  και παρέμεινε συγκεντρωμένη μέχρι να τελειώσεις.

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares