Skip to main content

SINGLES

White Clawing: Η επιστροφή της «γλάστρας» στο dating

Η ώρα να ξεπεράσεις τη φαντασίωσή σου να τα φτιάξεις με τον Τζον-Τζον, είναι τώρα!



 

Ο όρος white clawing έχει πάρει το όνομά του από ένα αλκοολούχο δροσιστικό ποτό, το white claw, που όλοι συμφωνούν ότι έχει εντυπωσιακή εμφάνιση και μια πρώτη σούπερ γεύση, αλλά σχεδόν αμέσως τόσο η επίγευση όσο και το άρωμά του ατονούν και σε αφήνουν παγερά αδιάφορη. Πέρασε στις μέρες μας στο λεξιλόγιο του dating και σημαίνει την τάση του να βγαίνεις με κάποιον μόνο και μόνο επειδή είναι εξαιρετικά εμφανίσιμος, αλλά δεν έχετε ούτε άλλα κοινά, ούτε διαθέτει άλλα χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά του που να μπορούν για πολύ να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον σου.

Το φαινόμενο θυμίζει έντονα τον όρο της «γλάστρας», όταν ήταν της μόδας, ισχυροί, διάσημοι ή επώνυμοι άντρες να τα φτιάχνουν με νέες εντυπωσιακές γυναίκες που ωστόσο η γοητεία τους εξατμιζόταν όταν άνοιγαν το στόμα τους – αν το άνοιγαν ποτέ.

Τώρα ωστόσο το white clawing δεν είναι «προνόμιο» των αντρών, ούτε έχει συγκεκριμένα κριτήρια. Όλοι μπορούν να το κάνουν… ή να πέσουν στην παγίδα του.

Για την ακρίβεια, σε μια έρευνα που έγινε το 2019 σε 1.000 χρήστες και των δύο φύλων (ηλικίας 18 έως 50 ετών) που χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών, το ένα τέταρτο των singles ομολόγησε ότι του έχει συμβεί ή το έχει κάνει, ενώ 42% γνωρίζουν κάποιον που το έχει κάνει.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό και σε ένα βαθμό επόμενο όταν οι σύγχρονες εφαρμογές dating στηρίζονται στην εικόνα του άλλου, με τις φωτό προφίλ να είναι το «δόλωμα», η εξωτερική εμφάνιση να είναι ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια, της αρχικής τουλάχιστον επιλογής.

Από την άλλη, το να βγαίνεις με κάποιον που μοιάζει να βγήκε μόλις από την τελευταία διαφημιστική καμπάνια των Dolce & Gabbana μπορεί να είναι εξαιρετικά ανανεωτικό και σίγουρα ανεβάζει πολύ την αυτοπεποίθησή σου. Είναι εκτός από ανθρώπινο και ιδιαίτερα κολακευτικό! Ενισχύεται κατά πολύ και η δική σου εικόνα όταν το αγόρι που σε συνοδεύει κάνει τα βλέμματα των άλλων να στρέφονται πάνω του, ενώ όταν τον συστήνεις στις φίλες σου και στους κολλητούς σου να πιάνεις στον αέρα ψιθύρους του στιλ «Θεέ μου τι κούκλος που είναι»!

Είναι πανεύκολο το να πέσεις στην παγίδα του να δώσεις μια ευκαιρία στον αψεγάδιαστο τύπο που έστειλε αίτημα στο προφίλ σου. Και μόνο η περιέργεια να δεις από κοντά αν είναι πράγματι τόσο ωραίος, αρκεί!

Επιπλέον, μια προσεγμένη (ακόμα και σε υπερβολικό βαθμό) εξωτερική εμφάνιση λειτουργεί κακά τα ψέματα ως κράχτης στο σύμπαν του dating, από καταβολής κόσμου, εξού και ολόκληρη βιομηχανία ομορφιάς έχει χτιστεί (και μόδας) προκειμένου να στηρίξει την τέχνη της σαγήνης που ποντάρει τα θέλγητρά της στη συσκευασία και όχι τόσο στο περιεχόμενου.

https://www.instagram.com/p/Bg_vm_zHZEs/

Παράλληλα, στην εποχή μας που όλοι μας είμαστε ή προσπαθούμε να είμαστε politically correct, προσέχεις να μη πεις ή να κάνεις κάτι που να θίξει κάποιον ή που άθελά σου να τον φέρει σε δύσκολη θέση ή που να δείχνει ότι πιστεύεις κι ακολουθείς στερεότυπα ή συντηρείς πρακτικές που μπορεί να υποκρύπτουν διακρίσεις. Υπό αυτή την έννοια θεωρείς και λίγο «ρατσιστικό» να μη δώσεις την ευκαιρία στον άλλον να βγει μαζί σου, γιατί έχει τα χαρακτηριστικά από τους κούκλους που έπαιζες μικρή ή των μοντέλων στις αφίσες που κολλούσες στο παιδικό σου δωμάτιο.
https://www.instagram.com/p/B6OUmNbn2FN/

Αυτό ωστόσο που κάνει το white clawing να γίνεται μεμπτό και να μην είναι politically correct συμβαίνει όταν περνάει η φάση του dating και βρίσκεστε στο να είστε σε σχέση. Γιατί αυτό είναι κακό; Για σένα επειδή έχεις ήδη καταλάβει ότι δεν έχετε τίποτα να πείτε και τίποτα παραπάνω που να σας συνδέει πέρα από το ότι νιώθεις ωραία να ξεκουράζεις το βλέμμα σου πάνω του. Αν είσαι σε φάση που ψάχνεις μια σχέση που να έχει νόημα και κυρίως διάρκεια, δίνοντας μια ευκαιρία στην εμπειρία του white clawing χάνεις απλώς το χρόνο σου και στερείς από τον εαυτό σου την πραγματική ευκαιρία του να βρεις κάποιον που αληθινά σου ταιριάζει.

Για τον άλλον όμως είναι ακόμα χειρότερο γιατί μπαίνει πάλι (ή για άλλη μια φορά) στη διαδικασία να πιστέψει ότι κάποια ασχολήθηκε μαζί του όχι μόνο για αυτό που φαίνεται αλλά για αυτό που είναι.

Όσο λοιπόν κι αν σε κολακεύει, όσο και αν σε ανεβάζει και κάνει καλό στην ψυχολογία σου το να κυκλοφορείς με το next top model, αν δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να σας συνδέει και αν δεν σε εξιτάρει με τον ίδιο τρόπο που σε συγκλονίζουν τα λακάκια του ή οι κοιλιακοί του και η προσωπικότητά του, κι αν έχεις ξεπεράσει το στάδιο του να παίζεις με κούκλες, θύμισε στον εαυτό σου ότι ο άνθρωπος δίπλα σου όσο όμορφος και αν είναι δεν είναι ψεύτικος κι έχει και εκείνος την ανάγκη να τον αγαπήσουν σε βάθος… αλλά κι εσύ έχεις την ανάγκη του να βρεις κάποιον που να σε γεμίζει 100% κι όχι μόνο επιφανειακά.

Γιατί πλέον ξέρεις ότι τις περισσότερες φορές η όαση για τα μάτια δεν είναι παρά μια οφθαλμαπάτη!     

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 16 Απριλίου

Ζήστε την κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική και αναντικατάστατη

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους