Τελικά η απόρριψη δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί

Πρέπει να σταθείς στο ύψος σου και εμείς ξέρουμε τον τρόπο

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

 

Και ποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος έστω και μια φορά στην ζωή του με την απόρριψη; Αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα, που έρχεται να κλονίσει τον ψυχικό μας κόσμο, τσακίζοντας τον εγωισμό. Η απόρριψη είναι μέσα στο παιχνίδι που λέγεται ζωή και λίγο πολύ όλοι την έχουμε βιώσει είτε από σύντροφο, φίλους, οικογένεια, είτε στην εργασία. Σύμφωνα με εκείνους που την έχουν γευτεί,  πονάει πολύ, όμως συνοδεύεται και από άλλα αρνητικά συναισθήματα, όπως  ο θυμός, η απογοήτευση, η αδικία και σαφώς η ανασφάλεια για τον εαυτό μας.

Ωστόσο, ο τρόπος που την διαχειρίζεσαι, αποκαλύπτει τελικά και το πόσο θέλεις να επιβιώσεις. Με άλλα λόγια, όσο σωστότερα διευθετείς αυτές τις σκέψεις που συνοδεύουν την απόρριψη, τόσο πιο ανώδυνα την προσπερνάς και σύντομα καταλαβαίνεις πως ίσως δεν είναι και το χειρότερο που μπορούσε να σου συμβεί. Και επειδή είναι σημαντικό να την αντιμετωπίζεις με αξιοπρέπεια, ορίστε ένα safe guide που θα σε βοηθήσει να σταθείς στο ύψος σου.

 

 

Αποδέξου τι έχει συμβεί. Δεν θα μπορούσε να βρίσκεται κάτι διαφορετικό στην πρώτη θέση εκτός από την αποδοχή. Αφήνοντας στην άκρη τον εγωισμό, είναι σημαντικό να αποδεχτείς την απόρριψη και να εστιάσεις στον εαυτό σου. Σίγουρα χρειάζεται να τον «παρηγορήσεις», όμως μην αποφύγεις να αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία το μερίδιο της ευθύνης, που σε οδήγησε σε αυτή την θέση.

Don’t blame yourself. Σε συνέχεια του προηγούμενου, όταν λέμε αναλαμβάνουμε την ευθύνη, δεν εννοούμε πως για αυτή την απόρριψη φταις εσύ ολοκληρωτικά. Πριν κρίνεις αυστηρά τον εαυτό σου, αγάπησέ τον πρώτα. Είναι σημαντικό να σε φροντίζεις, ώστε να μπορείς να διαχειριστείς με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ψυχραιμία κάθε αρνητική σκέψη. Άλλωστε δεν είσαι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία που βιώνει την απόρριψη.

 

 

Δεν θα κρατήσει για πάντα. Ίσως είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι μετά το «χαστούκι»  που λέγεται απόρριψη: Πως θα συνεχίσεις να ζεις με αυτή. Δεν τίθεται καν ερώτημα, αφού όπως λένε οι γιαγιάδες μας «κάθε εμπόδιο για καλό» και πράγματι ισχύει, αφού μετά από αυτό θα νιώσεις πιο δυνατή και έτοιμη να αντιμετωπίσεις ξανά την ζωή.

Go on. Σίγουρα θα «πέσεις» πολλές φορές, αυτό που όμως θα μείνει είναι πόσες φορές θα σηκωθείς. Ακούγεται αρκετά κλισέ όμως ισχύει, καθώς όσο περισσότερες δυσκολίες συναντάς, τόσο καλύτερα μαθαίνεις να επιβιώνεις. Σημασία έχει που θέλεις να φτάσεις και να μην σε σταματήσει κανείς.

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares