Skip to main content

SINGLES

Τελικά η απόρριψη δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί

Πρέπει να σταθείς στο ύψος σου και εμείς ξέρουμε τον τρόπο

 



 

Και ποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος έστω και μια φορά στην ζωή του με την απόρριψη; Αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα, που έρχεται να κλονίσει τον ψυχικό μας κόσμο, τσακίζοντας τον εγωισμό. Η απόρριψη είναι μέσα στο παιχνίδι που λέγεται ζωή και λίγο πολύ όλοι την έχουμε βιώσει είτε από σύντροφο, φίλους, οικογένεια, είτε στην εργασία. Σύμφωνα με εκείνους που την έχουν γευτεί,  πονάει πολύ, όμως συνοδεύεται και από άλλα αρνητικά συναισθήματα, όπως  ο θυμός, η απογοήτευση, η αδικία και σαφώς η ανασφάλεια για τον εαυτό μας.

Ωστόσο, ο τρόπος που την διαχειρίζεσαι, αποκαλύπτει τελικά και το πόσο θέλεις να επιβιώσεις. Με άλλα λόγια, όσο σωστότερα διευθετείς αυτές τις σκέψεις που συνοδεύουν την απόρριψη, τόσο πιο ανώδυνα την προσπερνάς και σύντομα καταλαβαίνεις πως ίσως δεν είναι και το χειρότερο που μπορούσε να σου συμβεί. Και επειδή είναι σημαντικό να την αντιμετωπίζεις με αξιοπρέπεια, ορίστε ένα safe guide που θα σε βοηθήσει να σταθείς στο ύψος σου.

 

 

Αποδέξου τι έχει συμβεί. Δεν θα μπορούσε να βρίσκεται κάτι διαφορετικό στην πρώτη θέση εκτός από την αποδοχή. Αφήνοντας στην άκρη τον εγωισμό, είναι σημαντικό να αποδεχτείς την απόρριψη και να εστιάσεις στον εαυτό σου. Σίγουρα χρειάζεται να τον «παρηγορήσεις», όμως μην αποφύγεις να αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία το μερίδιο της ευθύνης, που σε οδήγησε σε αυτή την θέση.

Don’t blame yourself. Σε συνέχεια του προηγούμενου, όταν λέμε αναλαμβάνουμε την ευθύνη, δεν εννοούμε πως για αυτή την απόρριψη φταις εσύ ολοκληρωτικά. Πριν κρίνεις αυστηρά τον εαυτό σου, αγάπησέ τον πρώτα. Είναι σημαντικό να σε φροντίζεις, ώστε να μπορείς να διαχειριστείς με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ψυχραιμία κάθε αρνητική σκέψη. Άλλωστε δεν είσαι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία που βιώνει την απόρριψη.

 

 

Δεν θα κρατήσει για πάντα. Ίσως είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι μετά το «χαστούκι»  που λέγεται απόρριψη: Πως θα συνεχίσεις να ζεις με αυτή. Δεν τίθεται καν ερώτημα, αφού όπως λένε οι γιαγιάδες μας «κάθε εμπόδιο για καλό» και πράγματι ισχύει, αφού μετά από αυτό θα νιώσεις πιο δυνατή και έτοιμη να αντιμετωπίσεις ξανά την ζωή.

Go on. Σίγουρα θα «πέσεις» πολλές φορές, αυτό που όμως θα μείνει είναι πόσες φορές θα σηκωθείς. Ακούγεται αρκετά κλισέ όμως ισχύει, καθώς όσο περισσότερες δυσκολίες συναντάς, τόσο καλύτερα μαθαίνεις να επιβιώνεις. Σημασία έχει που θέλεις να φτάσεις και να μην σε σταματήσει κανείς.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.