Skip to main content

SINGLES

Υπεραναλύεις τα πάντα; Σταμάτησέ το εδώ και τώρα

Απαλλάξου από αυτή την αγχώδη διαδικασία

 



 

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως η υπερανάλυση σε γεμίζει άγχος ενώ τις περισσότερες φορές το ίδιος το άγχος σε οδηγεί στο να υπεραναλύεις τα πάντα; Όπως κατάλαβες πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο που όταν πέφτουμε στην παγίδα του, δύσκολα μπορούμε να ξεφύγουμε, αφού η διαρκής ενασχόληση και σκέψη συγκεκριμένων ζητημάτων μόνο κακό μπορούν να σου κάνουν. Πόσες φορές έχασες τον ύπνο σου για να σκέφτεσαι διάφορα σενάρια για κάτι που σου συνέβη στην δουλειά και πόσες φορές αισθάνεσαι μέσα στην μέρα ότι το κεφάλι σου θα εκραγεί από τις πολλές αναλύσεις που κάνεις για την σχέση σου; Η απάντηση είναι μάλλον οικεία για να διαβάζεις αυτό το κείμενο. Όπως και να έχει, η υπερανάλυση αποτελεί μια αγχωτική διαδικασία που σχετίζεται με δυσάρεστα συναισθήματα αφού επικεντρώνεται κυρίως στην αρνητική πλευρά των θεμάτων. Όσο πιο σύντομα το καταλάβεις, τόσο πιο ήρεμη θα γίνεις, γλυτώνοντας τον εαυτό σου από όλες τις βλαβερές επιπτώσεις της.

 

 

Μίλησε για αυτά που σε απασχολούν. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανακούφιση από το να μοιραστείς αυτά που σε απασχολούν με την φίλη σου, τον σύντροφό σου, την οικογένειά σου. Σταμάτα να τα κρατάς όλα μέσα σου και δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία για μια ειλικρινή συζήτηση. Βρες την κατάλληλη στιγμή και το κατάλληλο άτομο και άνοιξε το πλέγμα των σκέψεων σου.

Άφησε για λίγο την λογική στην άκρη. Όταν υπεραναλύεις μια κατάστασης συνήθως σε καθοδηγεί η λογική του συναισθήματος και όχι το ίδιο το συναίσθημα. Άφησε για λίγο την λογική στην άκρη και δοκίμασε να ενισχύσεις το συναίσθημα. Μην φοβάσαι να βιώσεις οποιοδήποτε ευχάριστο ή δυσάρεστο συναίσθημα.

Go with the flow. Aka αφέσου στην φυσική ροή των εξελίξεων. Σταμάτα διαρκώς να θέλεις να έχεις τον έλεγχο για ότι συμβαίνει, καθώς πρόκειται για μια αγχωτική διαδικασία με πολλές απογοητεύσεις. Άφησε τα πράγματα να εξελιχθούν φυσικά και που ξέρεις μπορεί να σε οδηγήσουν σε κάτι που ποτέ δεν είχες σκεφτεί.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.