Skip to main content

SINGLES

Love unplugged– τον έρωτα δεν τον επιλέγεις, εκείνος σε επιλέγει

Εσύ πρέπει απλώς να είσαι ανοιχτή στις επιλογές σου, για να του ανοίξεις την πόρτα όταν σου χτυπήσει



Με την τεχνολογία να έχει αναλάβει το ρόλο της θείας από το Σικάγο και να σου κάνει hi-tech προξενιά, πολύ πιο glamorous από τις στάμνες της Βασιλειάδου, το παιχνίδι του φλερτ έχει ανέβει πολλές πίστες. Όμως σε κάθε νέα πίστα που έχεις ανέβει, παρά τους legenderious συμπαίκτες που έχεις στη διάθεσή σου, ο βαθμός δυσκολίας έχει επίσης ανέβει και εσύ δεν ξέρεις πόσες από τις διαθέσιμες ζωές σου έχουν ακόμα απομείνει.

Η πανδημία δοκίμασε τα νεύρα, τις αντοχές, την υπομονή σου, ενώ παράλληλα σε έκανε εξπέρ στο σέξτινγκ, στο να προσφέρεις απόλαυση στον εαυτό σου, να παίζεις τα sex toys στα δάχτυλα και να σκρολάρεις στις εφαρμογές dating με κλειστά τα μάτια. 

 

Στη μεταιχμιακή εποχή μετά το καλοκαίρι με το ένα πόδι σε ένα επόμενο lockdown και με το άλλο πόδι να βηματίζει από πάρκο σε μπαρ και τραπεζάκι καφέ στο πεζοδρόμιο δεν είσαι σίγουρη αν θες να μεταφέρεις το παιχνίδι του φλερτ από την οθόνη στο real time ή αν είναι καλύτερα να μείνεις λίγο ακόμα safe με social distancing.

Όμως με όλο αυτόν τον τεχνολογικό παροξυσμό και την επαφή σου με τα social media έχεις ελαφρώς αποπροσανατολιστεί. Ναι το σεξ στις μέρες και στις νύχτες σου είναι σαφώς πιο εύκολο. Ο έρωτας όμως είναι άλλο θέμα – και είναι αλλού. Είναι παντού και πουθενά και κυρίως είναι στις λεπτομέρειες. Το θέμα είναι αν εσύ κοιτάζεις αλλού, αν το βλέμμα σου είναι θολό από την υπερέκθεση στο μπλε φως της οθόνης σου, θα τον αναγνωρίσεις όταν σου χαμογελάσει στο φως της μέρας ή στο ημίφως του πάρκου.

 

 

Είσαι έτοιμη να γνωρίσεις τον άλλον από κοντά, κοιτάζοντάς τον στα μάτια. Ή προτιμάς να τον κρίνεις επιφανειακά και στη συνέχεια να τον τσεκάρεις στο προφίλ του ψάχνοντας τις αναρτήσεις του και αυτά που θέλει να σερβίρει στα media. Είσαι έτοιμη να τον ανακαλύψεις αργά, με συζητήσεις που ξεκινάνε αμήχανα και ερωτοαπαντήσεις που κρύβουν έξτρα μπόνους χαμόγελα και οικειότητα. Έχεις το θάρρος να απαντήσεις στις δικές του ερωτήσεις. Νιώθεις έτοιμη να αφεθείς να σε κάνει να γελάσεις, ενώ ξέρεις ότι το γέλιο είναι το μόνο που παραμένει να είναι αυθεντικό και το κοινό χιούμορ σε δυο ανθρώπους μπορεί να γίνει το πιο ισχυρό διεγερτικό. Ή προτιμάς να γελάς μόνη, εκ του ασφαλούς με τα αστεία μηνύματά του, που καταναλώνεις με την ίδια ευκολία που διαβάζεις τα memes στο «τοίχο της υστερίας». Ξέχασέ όμως αν το virtual εξακολουθεί να σε ιντριγκάρει με τις ευκολίες του. (Πού να μπαίνεις τώρα στη διαδικασία μιας κανονικής σχέσης, που απαιτεί χρόνο, χώρο και προσπάθεια).

 

 

Το να γνωρίσεις έναν άνθρωπο θέλει χρόνο, θέλει φροντίδα, θέλει προσοχή. Κρίνεται από τις λεπτομέρειες. Κάποιες από αυτές δεν φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού. Έχεις συνηθίσει να τα θες όλα γρήγορα. Δεν έχεις την υπομονή να γίνουν τα πράγματα στο χρόνο τους. Η ταχύτητα του ίντερνετ μπορεί να αυξάνεται συνεχώς, στα χρόνια του 4G το κλασικό ραντεβού μπορεί να θεωρείται ντεμοντέ αλλά ένας γνήσια αληθινός έρωτας πρέπει να διαθέτει κάτι από τη στόφα του ρομαντισμού παλαιά κοπής.

Φαστ φουντ ρομαντισμός ή fast forward δεν υπάρχει. Σεξ ναι. Έρωτας όχι. Όμως τον έρωτα δεν τον παραγγέλνεις. Δεν υπάρχει sur mesure love – ακόμα και στο πιο ψαγμένο site γνωριμιών και στην πιο εξελιγμένη εφαρμογή, δεν έχεις τη δυνατότητα να παραγγείλεις έναν έρωτα στα μέτρα σου. Έχεις την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με διάφορους ανθρώπους. Μπορείς να έχεις την ευχέρεια της επιλογής, το δικαίωμα του ξεσκαρταρίσματος. Μια πρώτη διαλογή. Ίσως να είσαι τυχερή και να διευκολυνθείς ως προς τους υποψηφίους σου για φίλο/σχέση/σύντροφο… Τον έρωτα όμως δεν θα τον επιλέξεις. Ο έρωτας θα σε επιλέξει εκείνος. Κι αυτό γιατί ο έρωτας θέλει δύο. Θέλει το σωστό timing, θέλει δύο να κοιτάνε την ίδια ώρα στο ίδιο σημείο, θέλει δύο να βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος.

 

 

Δεν θέλει παράσιτα. Δεν θέλει παρεμβολές. Θέλει συνέπεια. Θέλει τριβή. Θέλει σπίθα. Κι όπως λέει και μια φίλη μου δεν θα ‘ρθει να επουλώσει πληγές, δεν θα ‘ρθει να σε απαλλάξει από τη μοναξιά σου, θα ‘ρθει να σε συνταράξει, να σε ενθουσιάσει, να σε ταρακουνήσει, να σε κάνει να ξεχάσεις όλα όσα ήξερες. Που σημαίνει ότι πρέπει να έχεις κλείσει παλιούς λογαριασμούς, να έχεις ξεμπερδέψει με εκκρεμότητες του παρελθόντος, να έχεις καθαρό βλέμμα, να έχεις ανοιχτή καρδιά.

 

 

Αν είσαι χωμένη και βολεμένη στη μοναξιά σου και στις ευκολίες της, αν προτιμάς να εξελίσσεσαι στο know-how των apps και του digital love streaming, όσο και να περιμένεις δεν θα γίνεται ο έρωτας download… Θα υπάρχει error στη σύνδεση.

Κάνε λίγο unplugged, βγες απ’ την πρίζα, δώσε λίγο χρόνο στα μάτια σου να αρχίσουν να κάνουν ξανά focus στο αληθινό. Κι ίσως στο επόμενο ραντεβού σου να κοιτάς τον απέναντί σου στα μάτια και να δεις τη λάμψη όταν χαμογελάσει με κάποιο αστείο σου ή όταν γελάσεις εσύ με κάτι έξυπνο που σου είπε.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα