Skip to main content

SINGLES

Παίξε μαζί μου… αλλά όχι με την καρδιά ή το μυαλό μου!

Τώρα είναι η στιγμή να δεις ποιος πραγματικά αξίζει να σε έχει στη ζωή του



 Αυτή την εποχή είναι απίστευτα εύκολο να πεις αρκετά! Να νιώθεις ότι φτάνεις στο άψε σβήσε στα όριά σου. Τα πάντα γύρω σου μοιάζουν να καταρρέουν. Σε αυτές τις συνθήκες ωστόσο διαλύονται πιο εύκολα και οι αυταπάτες. Η εποχή που ζούμε ευνοεί για ξεκαθαρίσματα. Σε ωθεί να κοιτάξεις μέσα σου και να βάλεις τη ζωή σου σε τάξη. Αυτό μένει, αυτό είναι για πέταμα, αυτό πάει στην ανακύκλωση… Αξίες, συνήθειες και πάνω απ’ όλα οι σχέσεις και οι άνθρωποι που αποτελούν τον καμβά της ζωής σου αυτή τη στιγμή μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Όποιος δεν αξίζει την προσοχή σου, όποιος δεν σου συμπεριφέρεται όπως θες, όποιος το μόνο που έχει να σου προσφέρει είναι πικρία και τοξικότητα είναι καιρός να διαγραφεί με ένα μεγάλο Χ.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψεις την αγάπη. Ότι πρέπει να αποσύρεις τη συμμετοχή σου από το παιχνίδι των γνωριμιών ή των σχέσεων. Γνωρίζεις ότι η εγκατάλειψη της αγάπης είναι λάθος, διότι βαθιά μέσα σου είσαι σίγουρη ότι υπάρχει ένα άτομο που προορίζεται για σένα και με το οποίο θα μπορείς να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου.

Ωστόσο οι αποτυχίες ή οι ατυχείς γνωριμίες σε κάνουν να κλείνεσαι στον εαυτό σου και να χάνεις την εμπιστοσύνη σου στους άλλους. Δεν μπορείς να καταλάβεις ποιο είναι το νόημα του να παίζει κάποιος με την καρδιά σου. Πώς μπορεί κάποιος να προδώσει το άτομο που ορκίζεται ότι αγαπάει ειλικρινά;

Αναρωτιέσαι πότε μερικοί άνθρωποι θα μάθουν ότι η ανθρώπινη καρδιά και τα συναισθήματα δεν είναι παιχνίδια στα χέρια τους; Είναι η στιγμή να σταματήσεις να επιτρέπεις στους άλλους να παίζουν μαζί σου και μετά να το πετάξετε όταν βαρεθείτε ή βρείτε ένα νέο «παιχνίδι» για τον εαυτό σας.

 

Ήρθε η ώρα για αλλαγή

Είναι η στιγμή να αποφασίσεις να αλλάξεις κάποια πράγματα. Να πεις αρκετά και να το εννοείς… Τέρμα οι συμβιβασμοί, οι τυφλές ελπίδες, οι δεύτερες/τρίτες/στη νιοστή ευκαιρίες. Δεν λέω ότι όλα ήταν δικό σου λάθος. Ίσως μερικοί άνθρωποι να σε κάνουν να νιώσεις άσχημα ή τύψεις που άφηνες τους άλλους να σε πληγώνουν και να σου φέρονται άσχημα.

Ωστόσο, ξέρω καλά ότι εσύ ειλικρινά το μόνο που ήθελες ήταν να σε αγαπήσουν. Ήθελες να νιώσεις αυτό το αληθινό, άνευ όρων, αιώνιο, για πάντα είδος αγάπης που έδινες αντίστοιχα στους άλλους. Αν αυτό είναι αμαρτία, έγκλημα ή λάθος, τότε ναι είσαι ένοχη και πρέπει να παραδεχτείς το έγκλημά σου.

Λίγα λόγια για τον επόμενο που θα διεκδικήσει την καρδιά σου

Όσο κι αν αυτή τη στιγμή μισείς τον εαυτό σου που επιτρέπει στους άντρες να σε κάνουν να νιώθεις ανασφαλής, όταν συνειδητοποιήσεις το πόσο πραγματικά αξίζεις, δεν θα επιτρέψεις ποτέ σε έναν άλλο άντρα να σου φερθεί λιγότερο από ό,τι σου αξίζει ξανά.

Δεν θα δεχτείς πλέον την άσχημη ή την ασυνεπή μεταχείριση. Από τώρα και στο εξής, ένας άντρας που θα θέλει να σε γνωρίσει θα πρέπει να προσπαθήσει σκληρά για να κερδίσει την καρδιά σου.

Καιρός είναι να μη δεσμεύσεις ξανά το χρόνο σου και να μην δώσεις τα ειλικρινά και σαφή συναισθήματά σου σε έναν άνθρωπο που δεν είναι έτοιμος να σου τα ανταποδώσει όπως θα έπρεπε. Ήρθε η στιγμή που θα σε κάνει να νιώσεις έτοιμη να μη συγχωρήσεις ξανά την προδοσία ή την απιστία του. Δεν χρειάζεται να μπεις στη διαδικασία να δώσεις σε έναν άνδρα περισσότερες από μία ευκαιρίες γιατί αν πραγματικά σε αγαπάει ειλικρινά κάποιος, δεν θα σε πληγώσει ποτέ.

Γιατί αυτή η αλλαγή τώρα;

Όταν οι εξωτερικές και αντικειμενικές συνθήκες της ζωής όλων αλλάζουν, όταν νιώθεις πλέον στο πετσί σου το πόσο έχεις ανάγκη να νιώσεις ασφάλεια μέσα σου και γύρω σου, τότε θες αυτή την ασφάλεια να σου την εμπνέει σίγουρα η σχέση σου. Θες ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου να αξίζει την εμπιστοσύνη σου 1000% κι όχι λιγότερο. Ό,τι αφορά την αγάπη είναι ολόκληρο. Δεν υπάρχουν μέσες λύσεις, περικοπές ή συμβιβασμοί.

Ο επόμενος άντρας που θα γνωρίσεις θα πρέπει να σε βάλει στην κορυφή όλων των προτεραιοτήτων του. Θα πρέπει να αποδείξει τα συναισθήματά του και πάνω απ' όλα, θα πρέπει να σου αποδείξει ότι η αγάπη δεν είναι περίπλοκη υπόθεση.

Και, ο μόνος τρόπος που θα μπορέσει να το κάνει αυτό είναι απλώς με το να σου δείξει πραγματικά και βαθιά την αγάπη του με ολόκληρη την ύπαρξή του και όλο του το είναι. Δεν ζητάς πολλά, απλώς να σε αγαπήσει πραγματικά χωρίς παιχνίδια ή προδοσίες. Για αυτό είναι καιρός να σταματήσεις να επιτρέπεις σε άντρες που δεν σου αξίζουν να σπαταλήσουν τον πολύτιμο χρόνο σου. Το σύνθημα στο εξής είναι ένα: «Να μείνεις δίπλα μου 100% ή να μείνεις εντελώς μακριά μου!»

Cover photo credits: Seiya Taguchi

 

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα