Skip to main content

SINGLES

Το μυστικό για να σταματήσεις να είσαι υπερβολικά ντροπαλή

Why so shy;



Μπορεί η ντροπαλότητα να είναι στοιχείο που συναντάται αρκετά συχνά στα παιδιά, όμως και εμείς οι ενήλικες δεν πάμε πίσω. Σαφώς το να είσαι ντροπαλή δεν αποτελεί πρόβλημα, μέχρι το σημείο που δεν δημιουργεί προβλήματα τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική σου ζωή. Εύκολα ορισμένες συμπεριφορές μπορούν να παρερμηνευτούν ως συστολή, όπως το να είσαι ένα ήρεμο και διακριτικό άτομο ή απλώς εσωστρεφής. Αν όμως αισθάνεσαι άσχημα ή συνεχώς αγχώνεσαι για το πως θα ανταποκριθείς στις κοινωνικές σου υποχρεώσεις και έρχεσαι σε δύσκολη θέση και αμηχανία, τότε μάλλον η ανασφάλεια αυτή σε οδηγεί σε λάθος μονοπάτια, καταλήγοντας να κλείνεσαι στον εαυτό σου από φόβο και ντροπή. Μήπως είναι ώρα να το αντιμετωπίσεις, ακολουθώντας μικρά και σταθερά βήματα, αποκτώντας την αυτοπεποίθηση που σου αξίζει;

Step1: Σταμάτα να σκέφτεσαι πως οι γύρω σου θα σε αξιολογούν πάντα αρνητικά. Είναι λάθος να βασίζεσαι στην γνώμη των άλλων, πόσο μάλλον όταν αυτή δεν ταιριάζει με αυτό που πραγματικά είσαι. Θυμήσου πως οι περισσότεροι εστιάζουν στο τι λένε και τι κάνουν οι ίδιοι, αφήνοντας στην άκρη τους υπόλοιπους.

 

 

Step2: Αναγνώρισε τα προτερήματα σου και δείξε τους τον απαιτούμενο σεβασμό. Μην φοβάσαι να αισθανθείς σιγουριά για κάτι που γνωρίζεις καλά, ούτε πάλι να ξεχνάς όλα αυτά τα θετικά στοιχεία που σε αντιπροσωπεύουν. Και κυρίως απαλλάξου από τις υπερβολικές απαιτήσεις που έχεις από τον εαυτό σου.

Step3: Μην συγκρίνεις συνεχώς τον εαυτό σου με τους άλλους. Όχι δεν είναι οκ να θεωρείς πως οι γύρω σου είναι πάντα καλύτεροι από εσένα. Όταν αναγνωρίσεις πραγματικά τις δίκες σου καλές πτυχές, τότε θα καταλάβεις πως όλοι έχουν τις αδυναμίες τους.

 

 

Step4: Απαλλάξουν από το περιττό άγχος σε καταστάσεις που σου προκαλούν ντροπή. Σκέψου πως κανείς δεν αντιλαμβάνεται τον τρόπο που αισθάνεσαι εκείνη την στιγμή αν δεν μιλήσεις γι’ αυτό, όποτε ηρέμησε δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι περισσότερο. Βρες έναν τρόπο να ξεφεύγεις από τέτοιου είδους συναισθήματα, απασχολώντας το μυαλό σου με κάτι δημιουργικό. Για παράδειγμα, τραγούδησε από μέσα σου το ρεφρέν από το αγαπημένο σου κομμάτι, όταν φοβάσαι πως θα έρθεις σε αμηχανία.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.